Mjesec evropskog filma – Igrani film „Orlovsko gnijezdo“


Film će biti prikazan u okviru Mjeseca Evropskog Filma, koji organizuje Podgorica Film Festival, u petak, 02. decembra u 17:00h, Crnogorsko Narodno Pozorište (Velika sala).

„Orlovsko Gnijezdo“, predstavlja omaž jednoj generaciji, vremenu, djetinjstvu i odrastanju „milenijalaca“, kulturi VHS-a i kućnog videa, video-klubova i uopšte pop kulturi na prelasku u novi milenijum.  Ovo je priča o odrastanju dva dječaka u periodu ratova, bombardovanja i nemira na našim prostorima, oni nas podsjećaju na dječiju bezbrižnost i volju za životom.

Film je režirao Milija Šćepanović, pisao ga je Ratko Radunović, a realizovan je u koprodukciji Open box studio, Videa production i Bibi Film.

Producenti filma su Biljana Vušović i Ilija Brkanović, direktor fotografije je Dragan Vildović, scenografija Stanislav Nikičević, kostim Lina Leković, dizajn zvuka Aleksandar Brajović, montaža Nataša Pantić, kompozitor Enes Tahirović, muzika Igor Lazić – Niggor.

Igraju: Plamen Brnović, Petar Kažić, Ana Vučković, Jelena Gavrilović, Srđan Grahovac i Slaviša Grubiša. Nakon svjetske premijere u Turskoj (Adana International Film Festival) uvršten je u zvanične selekcije i do sad prikazan na sljedećim festivalima: “Balkan Beyond Borders” (Makedonija) , “Film Front” (Srbija), “IFF Message to Men” (Rusija), “Amarcort” (Italija). U narednom periodu biće prikazan na  festivalu “BalkanBeyond Borders’  (Grčka) i “Bogoshorts” (Kolumbija).  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven − 6 =