Moda – Rada Krivokapić Radonjić

Rođena 08.09.1974.(14 h) u Kotoru, Crna Gora.

Djevojačko prezime Krivokapić, pravo ime Radojka od oca Đura (otac Bogdan i majka Joka) i majke Vidosave Kaluđerović (otac Andrija i majka Dobrana). Otac je radio u industriji ležaja u Livnici Kotor, majka je bila zdravstveni radnik u Opštoj bolnici Kotor. Djetinjstvo joj je obilježeno sa puno roditeljske ljubavi. Mladost pamti po luksuzu koji joj je omogućio brat Radoslav, pomorac. Završila osnovnu školu „Njegoš” u Kotoru i njeni učitelji su bili Veljko Roganović i Jasmina Rešetar. Završila srednju hemijsku školu kod razredne Radmile Bogdanović, Školski centar Kotor (današnje Gimnazija Kotor i Srednja pomorska škola Kotor) i praksu u laboratoriji Opšte bolnice Kotor. Kao djevojčica izrazila je želju da bude modna kreatorka i ima četvoro djece što je kasnije i ostvarila. U prvom braku sa Radonjić Petrom (14.02.1998 – 08.10.2019) je rodila Neđeljku (godina rođenja 1999, student Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore; Master studije na studijskom programu Ekonomija, Ekonomska politika), Valentinu (godina rođenja 2001, student Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore; studijski program Medicina), Nebojšu (2007) i Teodoru (2013).Karijera

Završila školu za modnu kreatorku i stilistkinju École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne devient l’Institut Français de la Mode u saradnji sa Akademijom likovnih umetnosti u Beogradu za jednu generaciju učenika 1994/95. sa nastavnim planom i programom u trajanju od četiri godine u kontinuitetu, koju je završila sa ocjenom A, kreirajući kadar sposoban za brzo uključivanje u praksu kod najpoznatijih svjetskih kreatora u trajanju od godinu dana. Momčilo Kovačević, direktor škole. Profesionalnu praksu završila u Milanu. za generaciju 1996/97. kod jednog od najpoznatijih svjetskih kreatora Giorgio Armani koji je upoznao i sa nekoliko najboljih svjetskih kreatora (Giovanni Versace, Valentino Garavani, Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli), a gdje je Rada imala priliku dopuniti svoje dotadašnje znanje. Praksu je obavljala i kod konstruktorke odjeće Ljiljane Kovač. Doktorat modnog dizajna završila u Beogradu 1998. Položila majstorske ispite po uzoru njemačkog majstorskog ispita koje je finansirala njemačka Vlada godine 2018. u Crnoj Gori: pravo, stručna i radna pedagogija, trgovina i privreda. Primila majstorsko pismo u Beogradu, septembar 2018.

Radila je na državnoj televiziji na kulturi odijevanja voditelja i muzičara. Emitovana je njena kultna modna autorska emisija “Styling”. Modni studio “Rada” je u saradnji sa vlasnicama modnih agencija Sonjom Štilet i Emom Čivović radio sa manekenima za potrebe snimanja filmova, reklamnih spotova za inostrane televizijske kuće i Radinim modnim revijama pod nazivima „Ostvarene riječi” i „Moja zvijezda”. Uzela učešća na muzičkom festivalu u vidu osmišljavanja i realizacije stajlinga izvođaca. Držala je predavanja o modi. Kreirala jeans kolekcije za modne brendove. Idejni tvorac brenda “Baccara” jeans. Sarađivala je sa svjetski poznatim i najljepšim crnogorskim manekenom Filipom Kapisodom koji je njenom revijom pod nazivom „Kotor”, predstavljenoj uživo u televizijskoj emisiji kod Sabrije Vulića, završio manekensku karijeru. Frizure za modnu reviju „Kotor” stilizovala je Iva Skladani. Rada Krivokapić Radonjić je učestvovala na prvom crnogorskom Fashion week-u. Održavala je samostalne modne revije uz direktan tv prenos. Imala učešća na Internacionalnim manifestacijama. Prvu prodaju svojih odjevnih predmeta imala je u gradu u kojem živi Kotoru i u glavnom gradu Podgorici. Bila je članica udruženja kreatorki visoke mode Crne Gore. Radila je maske za najbolje karnevalske grupe. Napisala knjige “Odijevanje” i “Krojenje i šivenje”. Radila u uspostavljanju tehničke infrastrukture i optimizaciji prema manekenkama koje su nosile modele poznatih brendova. Dizajnirala novi modni detalj Kovilm koji predstavlja preoblikovanu kravatu i leptir-mašnu. Ono pretpostavlja dugoročnu, tačnije vječnu upamćenost svojih prethodnika. Rješenje registracije dizajna kovilm je izdato 16.07.2020. u Ministarstvu ekonomije i kovilm je zvanično priznat modni detalj u svijetu. Kovilm je zaštićen na osnovu Zakona o pravnoj zaštiti industrijskog dizajna i nije dozvoljena njegova izrada bez izdavanja licence. Osnivač je i jedini vlasnik brendova Rada Radonjić, Kovilm, Rada Krivokapić Radonjić i najavljuje još jedan novi brend. Rješenje registracije dizajna zentivns je izdato 30.6.2022. u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma i zentivns je zvanično priznata nošnja u svijetu. Zentivns je zaštićen na osnovu Zakona o pravnoj zaštiti industrijskog dizajna i nije dozvoljena njegova izrada bez izdavanja licence.Najbolji svjetski modni dizajner 2022/23. godine

Rada Krivokapić Radonjić modna kreatorka i stilistkinja je proglašena za najboljeg svjetskog modnog dizajnera za 2022/23 godinu u konkurenciji svih država svijeta.

Corporate LiveWire sa sjedištem u Londonu ovu nagradu dodjeljuje već godinama unazad. Ova prestižna nagrada se dodjeljuje svake dvije godine. Nagrada se dodjeljuje lično u Londonu, Bristolu, Oxfordshire, Birmingham, Yorkshire, Mančesteru u Velikoj Britaniji, Škotskoj, Velsu u Evropi, zemljama Istočne obale Sjedinjenih Američkih Država, Tajlandu i Dubaiju u Aziji. Ova vijest je objavljena 31.7.2023. u Londonu, u Velikoj Britaniji.

„U februaru ove godine sam dobila obavještenje o nominaciji za dobitnicu prestižne nagrade u kategoriji ‘Fashion Designer Of The Year’ od organizacije Corporate Live Wire koja posluje na globalnom nivou. Obavijest je stigla putem elektronske pošte, jer predstavnici organizacije nisu mogli stupiti u kontakt sa mnom telefonskim putem. Vijest je objavljena u Londonu, u Velikoj Britaniji, 31. jula 2023., a pomenuta nagrada se dodjeljuje svake druge godine. Iz opravdanih privatnih razloga i ranije preuzetih poslovnih obaveza, neću moći lično da prisustvujem svečanom uručenju nagrade, zbog čega su imali razumijevanja, te će mi nagrada biti svakako dodijeljena. S obzirom na to da mi je prvi intervju u vezi sa ovom novošću, mogu reći da nagrada predstavlja izuzetnu čast i nešto najviše što se može u nekoj profesiji postići. Lično ne poznajem članove Komisije za dodjelu nagrada, čije kriterijume sam ispunila i po osnovu čega sam bila nominovana i odabrana. Corporate LiveWire sa sjedištem u Londonu ovu nagradu dodjeljuje već godinama unazad. Za mene, ova nagrada predstavlja podstrek i olakšanje za završetak planiranih projekata za moje brendove”, navodi Rada Krivokapić Radonjić koja je dobitnica ove prestižne nagrade.

„Sudije je posebno impresionirao Radin fokus na klasične dizajne koji laskaju njenim klijentima i slave modu i izraz koji ona donosi. Kao društveno i ekološki osviješćen modni dizajner i stilista, Rada je na čelu industrije, istovremeno usvajajući prihvaćene modne procese i uspostavljajući nove dizajne kako bi pomogla u odgovornijem putu naprijed. Put koji je odabrala pokazuje nezaboravan stil. kao i vrednovanje zaštite ljudi i planete. Rada je u stanju da uradi sve ovo, poštujući svoju inherentnu kreativnost i prepoznatljiv izraz koji je dio njenih modnih brendova”, navodi se u tekstu u časopisu. Među kriterijumima za ovu prestižnu nagradu nalaze se inovativnost, doprinos kulturi, održivi dizajn, stil, doslednost I kvalitet.

Rada Krivokapić Radonjić je stilista i modni dizajner iz Crne Gore najpoznatija po kreiranju odjevnog predmeta pod nazivom Kovilm. Redizajnirana kravata i leptir mašna stekle su međunarodno priznanje, kao i njena narodna nošnja Zentions. Radini dizajni su napravljeni korišćenjem ekološki prihvatljivih materijala i dosledno su najvišeg kvaliteta, sa posebnim naglaskom na eleganciju i klasični dizajn. Nakon što je diplomirala modni dizajn na Ecole de la Chambre Sindicale, u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Beogradu, modna kreatorka i stilistkinja je završila stručnu praksu kod Đorđa Armanija i nastavila da radi na televiziji kao savjetnik za stil. Njene modne revije su emitovane na televiziji uživo.


Rada Krivokapić Radonjić – Akademija i prijava za manekene i fotomodele

Model je osoba koja je angažovana da prikaže ili promoviše modnu garderobu ili proizvod. Nikada nemojte da zaboravite da niste ni prvi ni poslednji koji žele da se bave modelingom. Ako želite da radite prestižne kampanje i revije, morate se nadmetati sa ostalima koji isto to žele. Slava dođe kroz posao onog momenta kada stalno sarađujete sa najboljima. Strpljenje je najvažnije u izgradnji modeling karijere. U ovom poslu nema kašnjenja. Svi uspješni modeli, sa tv, naslovnica, iz reklama i časopisa su mnogo radili na sebi, svojoj karijeri, imaju mnogo znanja i uspjeli su. Modeling može omogućiti finansijsku nezavisnost. Škola za manekene i fotomodele će vam pomoći na putu izgradnje uspješne karijere. Polaznici škole za manekene i fotomodele kroz program rada prolaze sve što je potrebno kada je u pitanju njihov modni angažman. Polaznici uče pravilno držanje, pravilan hod, gestikulaciju u svakoj situaciji, vladanje na sceni, poziranje u različitim tematskim i vremenskim uslovima koje predstavlja drugačiji doživljaj od studijskog prostora.

Mogućnost učešća na modnim revijama i reklamnim kampanjama imaju isključivo polaznici koji su sve mjesečne kategorije škole savladali sa ocjenom 9-10.

Najuspjesniji članovi škole za manekene i fotomodele sklapaju ugovor o profesionalnom dugoročnom angažovanju.

Nepoštovanje pravilnika, ometanje saradnika i polaznika škole za manekene i fotomodele podrazumijeva isključenje.

Akademija za manekene i fotomodele uzrasta od 15 do 25 godina traje godinu dana. Cijena godišnje članarine je 360,00€

Akademija za manekene i fotomodele za djevojčice i dječake od 3 do 14 godina traje osamnaest mjeseci. Cijena osamnaesto mjesečne članarine je 540,00€

Akademija za manekene i fotomodele uzrasta od 25 do 75 godina traje dvije godine. Cijena dvogodišnje članarine je 720,00€

Kontaktirajte nas putem maila radakrivokapicradonjic@gmail.comObjavljena knjiga

Rada Krivokapić Radonjić modna kreatorka i stilistkinja je izdala knjigu „Odijevanje”. Da spoji dvije profesije modu i književnost u jednu djelatnost, a to su pisanje i objava knjige, inspirala je želja da svoje znanje i iskustvo prenese drugima, jer je odjeća svakodnevna obaveza. Namijenjena je muškarcima i ženama. Knjiga je povezana sa pitanjima u svijetu mode i odjeće što je od uticaja na modele, dizajnere i stiliste. Tiraž je ograničen. Najčešće citirani dijelovi knjige govore o pojmovima mode i stila, a poseban naglasak je na modnim pravilima. Čitaoci otkrivaju odjevne predmete koji su uvijek aktuelni i koje trebaju da imaju u svom plakaru osvježavajući ih modnim detaljima koji su u trendu.

Kakvo je Vaše mišljenje o oblačenju ljudi u zemlji i inostranstvu?

„Mnogi tačno znaju što treba da kupe i na koji način da kombinuju odjeću dok se većina nalazi na putu prema njima boreći se sa stilovima, modnim pokušajima i promašajima.”

Svake godine pojavljuju se novi trendovi. Kakav je Vaš stav o trendu, ako ste ga navodili u knjizi?

„Trend predstavlja kratkoročne pravce u razvoju mode i trenutno preovlađujući opšte prihvaćen stil odijevanja. Ići u korak s trendovima je skupo, ali su ono na što je potrebno obratiti pažnju.”

Zentivns, zajednička narodna nošnja, dostignuće je kolekcije „Svijet bez sukoba”. Priznata i registrovana je u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma 30. juna 2022. Zentivns je zaštićen na osnovu Zakona o pravnoj zaštiti industrijskog dizajna i nije dozvoljena njegova izrada bez izdavanja licence. Na isti način priznat i registrovan je Kovilm prije dvije godine. Ona će prvi put biti prikazana na modnoj reviji.

Zbog unaprijeđenja brendova, Krivokapić Radonjić je završila praksu i priprema se za završni ispit na Akademiji Oxford. Radi na proširenju izdanja knjige „Odijevanje” za edukativne svrhe. Za novi brend priprema za izdavaštvo drugu knjigu pod nazivom „Krojenje i šivenje”. Za njega je dizajnirala print. Dio novog brenda biće parfem za muškarce, donji veš za muškarce i žene, modna revija pod nazivom „Bezvremenske teget-bijele pruge”, kupaći kostimi, marame za plažu i obuća za muškarce i žene.

Piše treću knjigu koja će biti u sastavu brenda Rada Radonjić.


Dostignuće modne revije

Zajednička narodna nošnja svih država svijeta

U cilju pomirenja vjere i razuma

Logo zajedničke narodne nošnje ZentivnsPRINT ZA NOVI BREND


Ikone modne planete i modne istorije

Najpoznatiji svjetski modni kreatori

Giorgio Armani 11.07.1934.
Coco Chanel 19.08.1883-10.01.1971.
Christian Dior 21.01.1905.-23.10.1957.
Yves Saint Laurent 01.08.1936.-01.06.2008.
Ralph Lauren 14.10.1939.
Valentino Garavani 11.05.1932.
Giovanni Versace 02.12.1946.-15.07.1997.
Karl Lagerfeld 10.09.1933.-19.02.2019.
Roberto Cavalli 15.11.1940.
Hubert de Givenchy 20.02.1927-10.03.2018.

Citati iz knjige Odijevanje

„Da li ste danas nešto uradili u pravcu svog cilja? ”,

„Izdrži dok drugi odustaju. Neuspjeh ne može da se nosi sa istrajnošću.”,

„Da li ste se ikada zapitali koji odjevni predmet ima najveću moć? Ima crvena pelerina.”,

„Niko nije savršen. Svi smo čuli za tu istinu.”,

„Elegancija ne znači biti zapažen već biti zapamćen.”,

„Umjesto za kritiku, traži razlog za pohvalu.”,

„Da bi svakog zadivile u bikiniju i lijepo se osjećale u najsmjelijoj odjeći tokom čitave godine, redovno vježbajte i pravilno se hranite.”,

„Ljubav je kad sve o meni znaš i sve što znaš mi oprastaš, da me voliš nastavljaš.”,

„Investirajte u odjevne predmete koji nikada ne izlaze iz mode, koji su uvijek dio kruga u svakom novom trendu. Sačuvajte novac za popuste u prestižnim radnjama. Dobar je osjećaj kad kvalitet platite upola cijene.”,

„Imati stila je bijeg od vulgarnosti čime doprinosimo bolje društvu.”,

„Visoka moda je iskustvo kupovine.”,

„Obećajte samo ono što možete da ispunite. Nemojte vrijeđati i fizički se obračunavati.”,

„Budite finansijski pismeni. Odgovorno upravljajte svojim novcem.”,

„Ostatak života neka vam bude najljepši period života.”,


Brend Rada Radonjić

„Vodite brigu o svom zdravlju. Preventiva je prvi korak ka zdravlju.” Rada Radonjić

„Osjećanje usamljenosti je svima poznata. Svako se u nekom trenutku u svom životu našao u tom stanju.” Rada Radonjić

„Samo jedno svi u životu moramo, a to je umrijeti. Ne dozvolite da smrt ubije vaša imena, jer je zaborav najveća kazna.” Rada Radonjić

„Da se ja pitam, bila bih njegova.” Rada Radonjić

„Niste još ostvarili svoj cilj. Krenite.” Rada Radonjić

„Na svako „ne mogu više”, život će odgovoriti „možeš”.” Rada Radonjić

„Svi ljudi su različiti i od ljudi se može sve očekivati.” Rada Radonjić

„Pametni ljudi nikada neće reći da znaju sve.” Rada Radonjić

„Nije važno gdje sam, tvoja sam.” Rada Radonjić

„Naše zajedničko vrijeme nikada nije dovoljno.” Rada Radonjić

„Svi govore koliko vole mamu, ali da nije bilo tate, ni tebe ne bi bilo.” Rada Radonjić

„Ako izbjegnete ljutnju, sebe ćete zaštiti od mnogih nevolja.” Rada Radonjić


Novi brend Rade Krivokapić Radonjić čiji će naziv uskoro biti poznat

„Niko nije ostvario sve što je htio.”

„Postoje oni koji te vole, a ne mogu te imati.”

„Budite najbolji u svemu što jeste.”

„Hrabrost je biti spreman na sve.”

„Treba postaviti granice vlastitoj ambiciji.”

„Najbolje dolazi onima koji urade nešto povodom toga.”

„Niko nije bezgrešan.”

„Sloboda je najvažnija.”

„Naučite djecu odgovornosti i nezavisnosti.”

„Svojim neprijateljima radi dobro da bi ih pobijedio.”

„Važne stvari postigli su ljudi koji nisu odustajali.”

„Sreća je zdrav duh u zdravom tijelu.”

Poslovni stil
Kolekcija Svijet bez sukoba
Mala bijela haljina


Modne revije Rade Radonjić

* Ostvarene riječi,

* Moja zvijezda,

* Ljubimica sreće,

* Kotor,

* Karma,

* Ispočetka,

* Dogovor.


MODNA REVIJA “OSTVARENE RIJEČI”

Miss Crne Gore otvorila prvu modnu reviju pod nazivom ”Ostvarene riječi” Rade Radonjić 2006.
Modna revija ”Ostvarene riječi”


MODNA REVIJA “MOJA ZVIJEZDA”MODNA REVIJA “LJUBIMICA SREĆE”

Modna revija pod nazivom ”Ljubimica sreće” modni performans i modna zabava u diskoteci Maximus 2008.
Modna revija ”Ljubimica sreće”, modna zabava i modni performans
Modna revija ”Ljubimica sreće” ponovno predstavljena na Citadeli u Kotoru zbog velikog interesovanja prethodno održane modne revije pod istim nazivom koja se održala u diskoteci Maximus zbog modne zabave nakon revije


MODNA REVIJA “KOTOR”

Filip Kapisoda na modnoj reviji pod nazivom ”Kotor” Rade Radonjić kojom je završio manekensku karijeru
Filip Kapisoda u backstage-u u drugom modelu
Modna revija “Kotor”


MODNA REVIJA “KARMA”

Modna revija “Karma”


MODNA REVIJA “ISPOČETKA”

Modna revija Ispočetka
Modna revija Ispočetka
Revija Ispočetka

Učešće na Internacionalnoj manifestaciji ,,Brands & Signs” i na ,,Mjesecu dizajna” u Ljubljani, Slovenija. Za pred­sta­vlja­nje u Slo­ve­ni­ji kre­i­ra­la je ma­lu cr­nu ha­lji­nu raz­li­či­tih kro­je­va

Mala crna haljina

O manifestaciji:

Rada Radonjić je otvo­ri­la do­dje­lu na­ci­o­nal­nih pri­zna­nja za di­zajn i en­te­ri­jer i iz­lo­žbu tr­enut­nih pro­je­ka­ta pret­hod­nih po­bjed­ni­ka, naj­bo­lje re­zul­ta­te pro­šle go­di­ne i tre­nut­ni ob­lik naj­bo­ljih di­zaj­ne­ra i ar­hi­te­ka­ta na­šeg vre­me­na i pro­sto­ra. Ova ma­ni­fe­sta­ci­ja je ve­o­ma ci­je­nje­na i pri­zna­ta u Evro­pi i kao ta­kva po­sta­la je plat­for­ma za pred­sta­vlja­nje u naj­bo­ljem mo­gu­ćem svje­tlu, ka­ko u obla­sti di­zaj­na i svim nje­go­vim ob­li­ci­ma, ta­ko i u vi­du pre­zen­to­va­nja po­je­di­na­ca, ve­li­kih kom­pa­ni­ja, obra­zov­nih in­sti­tu­ci­ja, uspje­šnih di­zaj­ne­ra iz ci­je­log svi­je­ta.

Dosadašnji rad Rade Radonjić bio je predstavljanje znanja koje je stekla tokom školovanja.  Zbog velikih pauza u radu koje je pravila iz privatnih razloga, nije počela sa realizacijom svojih poslovnih planova i još nije predstavila znanje koje je stekla praksom u Milanu. To započinje sledećom novom kolekcijom za modnu reviju  Svijet bez sukoba”, jedan model je završen i nazvan je Kovilm.

Trenutno radi na novoj kolekciji za modnu reviju pod nazivom Svijet bez sukoba.

Završen je odjevni predmet Kovilm.


NOVI MODNI DETALJ U SVIJETU „Kovilm”

„Kovilm” predstavlja preoblikovanu kravatu i leptir-masnu. Izrada je ručna. Radi se u svim bojama i uključuje ispisivanje monograma vlasnika i interpunkcije na lijevoj strani po želji klijenata. Ono pretpostavlja dugoročnu, tačnije vječnu upamćenost svojih prethodnika, čiji je uspjeh doveo do trajne saradnje sa svijetom 21. vijeka.

Rješenje registracije dizajna kovilm je izdato u Ministarstvu ekonomije i kovilm je zvanično priznat modni detalj u svijetu. Kovilm je zaštićen na osnovu Zakona o pravnoj zaštiti industrijskog dizajna.

Iz kolekcije pod nazivom „Svijet bez sukoba”.

Dizajniran je u aprilu 2019. Brend Kovilm


Dostignuće modne revije

Zajednička narodna nošnja svih država svijeta

U cilju pomirenja vjere i razuma

Nakon objave knjiga i predstavljanja modne revije pod nazivom „Svijet bez sukoba“ slijedi:

Novi brend Rade Krivokapić Radonjić

Prvi intervju uživo na TV Budva kod voditeljke Tijane Ćetković Kotarac

Bila je član humanitarnih akcija.

Ima svoj zvaničan Youtube kanal Rada Krivokapić Radonjić.

Ima modni studio Rada i dva verifikovana preduzeća na Google-u.

Ima dva naloga na WordPress-u https://radaradonjic.wordpress.com/ i https://modnakreatorkaradakrivokapicradonjic.wordpress.com/

Adresa zvaničnog sajta je http://radakrivokapicradonjic.me/

Na poslati mejl na radakrivokapicradonjic@gmail.com i radaradonjicsmk@gmail.com sigurno ćete dobiti odgovor u najkraćem roku.