MSUCG: Erró poklonio sliku Muzeju savremene umjetnosti Crne Gore


Islandski umjetnik Erró poklonio je sliku “Wonderwoman and her sister” MSUCG kao znak zahvalnosti za realizaciju izložbe koju je publika imala priliku da posjeti od marta do maja ove godine.

Crnogorski ambasador u Parizu, Ivan Ivanišević, preuzeo je ovo djelo tokom susreta sa Erróom u njegovom ateljeu u Parizu.

Ovaj gest umjetnika predstavlja, ne samo umjetnički doprinos, već i simbol kulturnog povezivanja između Crne Gore i Islanda. Zahvaljujući ovakvim gestovima i međunarodnim saradnjama, MSUCG nastavlja da razvija i širi svoju kolekciju, pružajući posjetiocima priliku da uživaju u djelima eminentnih svjetskih umjetnika. Takve međunarodne konekcije su od ključnog značaja za promovisanje kulturne razmjene i jačanje veza sa globalnom umjetničkom zajednicom.

Podsjećamo da je izložba Erroa izazvala veliku pažnju crnogorske, ali i inostrane publike, te je za samo dva mjeseca, koliko je trajala izložba, postavku u Muzeju obišlo preko sedam hiljada posjetilaca.

Tokom trajanja izložbe realizovana su brojna stručna vođenja za sve generacije i održan je niz radionica, kako za djecu i mlade, tako i za odrasle, koje su bile inspirisane Erroovim radovima.

Muzej savremene umjetnosti Crne Gore kontinuirano radi na unaprijeđenju svoje međunarodne saradnje, s ciljem da se visoko pozicionira na globalnoj kulturnoj sceni. Aktivno učestvovanje u projektima i izložbama širom svijeta, kao i razmjena sa prestižnim institucijama, omogućava Muzeju da bude prepoznat kao ključna tačka susreta savremene umjetnosti. Planovi za budućnost uključuju intenziviranje ovih aktivnosti, obogaćivanje zbirki i jačanje reputacije institucije kao centra kulturne izvrsnosti i inovacija u domenu savremene umjetnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 − 11 =