Music fusion picnic privukao brojne mještane turiste i planinare


24.07.2022


OVACIJE ZA MUZIČKU AVANTURU NA MACANSKOJ POLJANI


Džez kvartet Schime i kamerni orkestar Muzikon iz Beograda nastupili su juče u sklopu glavnog programa Wild Beauty Art festivala nesvakidašnjim koncertom Music fusion picnic, na Macanskoj poljani, nadomak Žabljaka.

Ideja da se publika opusti na način koji odgovara svakom pojedincu, da svako sa sobom ponese rekvizite za opuštanje u pikniku, poput ćebadi, jastuka, ležaljki-  urodila je plodom- pa je Macanska poljana dobila sasvim novu dimenziju i čar kao turistička tačka koja je postala pozornica, bez intervencija na njenu najveću vrijednost, njenu netaknutu divlju prirodu. 

Brojni mještani Žabljaka, turisti ali i planinari uživali su u koncertu ne skrivajući zadovoljstvo i oduševljenje jer prisustvuju avanturi za sva čula, pa je koncert završen vraćanjem izvođača na bis i željom da ova nestvarna avantura potraje do dugo u noć.

Muzikon & Schime do sada su nastupali sa svjetski priznatim instrumentalistima, a poznati su i po nastupima na alternativnim lokacijama, kao i neobaveznim svirkama za sugrađane, tako da je lokacija za nastup na WBA festivalu – Macanska poljana, jedna od novih umjetničkih avantura koju nikada neće zaboraviti, upravo zbog ambijenta:

  • Kada se nastupa na ovakvom prostoru doživi se nešto sasvim novo. Velika je rijetkost da se ponovi ovoliki orkestar, da ljudi dođu i da se sve ovo organizuje. Dok sam svirao, na moment sam zaboravio gdje sam, a kada otvorim oči, to je bio nevjerovatan doživljaj. Jako volim prirodu i veoma smo rijetko u kontaktu sa njom, dok sviramo i nastupamo. Nije bilo barijere između publike i nas, tako da je osjećaj jako unikatan,” opisao je vođa džez kvarteta ,,Schime” Luka Ignjatović.

Sa njim je saglasan i direktor ,,Muzikon” orkestra Miloš Jovanović.

  • Macanska poljana, sveže pokošena, dugi pogled na Durmitor i najveći vrh, kako su nam organizatori Wild Beauty Art festa rekli- Bobov Kuk, bila je nestvarna prirodna pozornica za koncert i piknik na kom smo imali sreću da nastupimo. Veoma smo radosni što smo našim projektom makar pokušali da uveličamo ovaj prizor i nadamo se da će celokupna ideja festivala postojati još mnogo godina. Sam pogled na publiku koja leškari na travi slušajući džez i klasičnu muziku budi nadu i optimizam a sama činjenica da posle nastupa nije ostao ni komadić djubreta budi osećaj zadovoljstva i ponosa. Zaista veliko hvala organizatorima ovog događaja – izjavio je Miloš Jovanović, direktor Muzikon orkestra.  

Music fusion picnic bio je žanrovska varijacija klasične muzike u fuziji sa džezom, a prisutni su uživali u autorskim kompozicijama džez sastava Schime, u aranžmanu za džez kvartet i gudački orkestar kompozitora Luke Ignjatovića i Save Miletića, dok aranžmane za gudački orkestar potpisuju Vladimir Nikolov i Ana Krstajić.

Već narednog vikenda, u subotu 30.jula, na programu je Kotor u gostima, defile sa Gradskom muzikom Kotor po Crnom jezeru i centru Žabljaka, čime će Wild Beauty Art festival odati počast orkestru koji ovog ljeta obilježava čak 180 godina postojanja.

Pokrovitelj festivala je Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, Generalni sponzor ONE Crna Gora, dok su partneri Opština Žabljak, TO Žabljak, restoran Crno jezero i Nacionalni parkovi Crne Gore.

 Ulaz na sve programe je slobodan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 + three =