Muzej i galerija Tivat – Izložba akvarela akademske slikarke Natalije Andrejčenko


Izložba  akvarela akademske slikarke Natalije Andrejčenko u okviru projekta “Crna Gora sa palete ruskih umjetnika” biće otvorena u srijedu, 1. septembra  u Muzeju i galeriji Tivat sa početkom u 20 sati.

Izložba je realizovana u okviru zajedničkog projekta “Crna Gora sa palete ruskih umjetnika” i JU Muzej i galerija Tivat, nastavljajući tradiciju predstavljanja ruskih savremenih slikara.

Autorka projekta  Mirjana Stojanović zapisala je: “Nastavljajući sa lepom tradicijom predstavljanja ruskih savremenih slikara u okviru zajedničkog projekta  “CRNA GORA SA PALETE RUSKIH UMJETNIKA”, sa  JU MUZEJ & GALERIJA Tivat, ove godine imamo mogućnost da se bliže i potpunije upoznamo sa stvaralaštvom mlade umetnice iz Moskve,  Natalije Andrejčenko, čiji rad je bio zapažen u okviru prošlogodišnje grupne izložbe ovog projekta. “

 ANDREJČENKO NATALIJA je član Međunarodne federacije akvarelista i Udruženja “Novi Peredvižniki”. Diplomirala je na Moskovskoj državnoj akademiji umetnosti „V.I. Surikova“, usavršavajući se na Dopunskom profesionalnom obrazovanju – specijalnost – slikarstvo. Profesionalno školovanje je imalo značajan uticaj na njeno stvaralaštvo: povećano interesovanje za slikanje uljanim bojama, a usavršila je i tehniku akvarela. Natalija je pobednik takmičenja u oblasti klasične grafike, nagradjena na Međunarodnom takmičenju za klasično slikarstvo u okviru Nedelje ruske umetnosti 2017; Laureat je slikarskog konkursa „Stara Moskva“ 2018. godine, dobitnik je tri zahvalnice Gradske dume Moskve za učešće na izložbama. Učesnik na izložbama Moskovskog saveza  umetnika, moskovskog takmičenja „Stara Moskva“, izložbi Udruženja „Novi Peredvižniki“, brojnih međunarodnih izložbi, bijenala i festivala akvarela u Rusiji, Italiji, Češkoj, Indiji, Indoneziji, Kosovu, Vijetnamu, Ujedinjenim  Arapskim  Emiratima i Meksiku.

Likovnoj publici u Tivtu, umjetnica Natalija Andrejčenko predstaviće se sa 25 radova rađenih  akvarel tehnikom koji će biti postavljeni u galerijskom prostoru na prvom spratu.

Izložbu će svečano otvoriti direktorica JU Muzej i galerija Tivat mr Jelena Bošković na platou ispred galerije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − 13 =