Muzej i galerija Tivat – Izložba “Crna Gora sa palete ruskih umjetnika”


Izložba “Crna Gora sa palete ruskih umjetnika” biće otvorena u utorak, 13. septembra u JU Muzej i galerija Tivat sa početkom u 20 sati.

Nastavljajući tradiciju predstavljanja savremenih ruskih slikara, izložba je već petu godinu zaredom realizovana u okviru zajedničkog projekta “Crna Gora sa palate ruskih umjetnika” i JU Muzej i galerija Tivat. Ove godine svoje radove predstaviće: Sergej Alduškin, Natalija Andrejčenko, Elena Djomina, Larisa Gordijeva, Anatolij Ivakin i Mirjana Stojanović.

Autorka projekta Mirjana Stojanović zapisala je: „Za vreme trajanja projekta i izložbi u galeiriji u Tivtu, uključujući i ovogodišnje učesnike, ovdašnjoj publici su predstavljeni radovi više od 30 autora. Svi su oni sa velikim zadovoljstvom prihvatili poziv da učestvuju u projektu „Crna Gora sa palete ruskih umjetnika“. Većina nastalih radova je sa slikarima pošla u njihovu domovinu i na taj način će lepota i drgoceni utisci sa ovih prostora, pretočeni u umetnička dela biti predstavljeni širokoj publici u njihovim gradovima, na velikom prostoru, od Murmanska na severu, preko Moskve do Joškar – Ole u Republici Marij El, na istoku, iza Volge.”

Izložbu koja će biti postavljena u galerijskom prostoru na prvom spratu svečano će otvoriti Mirjana Stojanović na platou ispred galerije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × four =