Muzej i galerija Tivat – Izložba Darka Mandića


Izložba akademskog slikara Darka Mandića “De rerum natura – Priroda stvari” biće otvorena u Muzeju i galeriji Tivat u poneđeljak, 25. jula 2022. godine sa početkom u 20 sati.

Darko Mandić je rođen 1965. u Sremskoj Mitrovici. Diplomirao je na  Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju – odsjek slikarstvo, u klasi profesora Smaila  Karaila. Živi i stvara u Budvi, zaposlen kao dizajner u JU Muzeji i galerije Budve. Član je Udruženja likovnih umjetnika Budve.

Svoje radove ovaj umjetnik je samostalno i grupno izlagao na više izložbi u zemlji i inostranstvu od kojih se izdvajaju:

2019. „Mediteran u djelima crnogorskih slikara II” u izboru prof. dr Aleksandra Čilikova u okviru likovnog programa Festivala Grad teatar Budva

2020. Kolektivna izložba likovnih umjetnika u okviru kulturne manifstacije “Vez”, održane u više gradova, (Podgorica, Budva, Bar, Berane, Bijelo Polje).

 2021. Izložba u Galleria d Arte, Trieste Rettori Tribbio

Izložbu koja će biti postavljena u galerijskom prostoru na prvom spratu svečano će otvoriti direktorica mr Jelena Bošković dok će posjetioce muzički pozdraviti duo flauta, Dunja Nikolić i Bruna Matijević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × three =