Muzej i galerija Tivat – Izložba slika akademskog slikara Milovana Pavićevića “Moonlight Sonata”


Izložba slika akademskog slikara Milovana Pavićevića “Moonlight Sonata” biće otvorena u Muzeju i galeriji Tivat u četvrtak, 10. februara 2022. godine u 19 sati.

Milovan Pavićević je rođen u Nikšiću. Nakon završetka studija na Fakultetu likovnih umjetnosti Cetinje, pohađao je “Facultad de bellas artes”, Malaga u okviru programa mobilnosti za studente Erasmus+. Pored samostalnih izložbi u Duhovnom centru Nikšić i “Café Galerija” Nikšić izlagao je na kolektivnoj izložbi studenata u Podgorici i PAF galeriji – umjetnički festival Lustica Bay, Tivat. Oslikao je murale u saradnji sa Fondacijom Marija Kotri i Sigurnom ženskom kućom.

“Kada je riječ o slikarstvu ono što me trenutno najviše pokreće jeste polje apstraktnog ekspresionizma. A najviše djelujem u tehnikama ulje na platnu i akrilik. Pored slikanja bavim se fotografijom, instalacijom a zanima me i umjetnost performansa. Da bih uspio da realizujem svoje radove prvenstveno mi pomaže slušanje zvuka odnosno muzike. A najviše klasične, kao što su Betoven i Mocart. Umjetnica koja je imala uticaj na moj rad jeste Joan Mitchell, Cecily Brown, Willem de Kooning . U svojim radovima se trudim istaći trenutak, koji mogu prenijeti na posmatrača.”– zapisao je autor o svom djelu.

Izložbu koja će biti postavljena u galerijskom prostoru u prizemlju otvoriće istoričarka i teoretičarka umjetnosti Marija Saičić na platou ispred galerije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 + five =