Muzej i galerija Tivat – Izložba slika “Sa druge strane“


Izložba slika „Sa druge strane“ akademskog slikara Nikole Govedarice biće otvorena u JU Muzej i galerija Tivat u petak 21.januara 2022 godine. u 19h.

Nikola Govedarica je rođen 19. januara 1989. godine u Foči, (Republika Srpska). Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju 2013. godine, na odsjeku za slikarstvo u klasi profesora Marka Musovića. Stekao zvanje: Akademski slikar.

Master studije je završio 2016. godine na Univerzitetu umetnosti u Beogradu na naučnim interdisciplinarnim studijama – Teorija umetnosti i medija. Odbranjena master tema ,,Teorije tabua u savremenoj umetnosti” – Nemački slikar Anselm Kifer. Stekao zvanje: Teoretičar umetnosti i medija. Doktorirao 2021. godine na Višemedijskoj umetnosti na Univerzitetu  u Beogradu.

Član Ulusa i LUK-a, umetničkog žirija Univerzitetske galerije, umetničkog saveta Salona antiratne karikature Kragujevac 1941, član saveta za kulturno-umetničku manifestaciju Veliki školski čas, upravnog odbora Narodnog muzeja u Kragujevcu i Likovni urednik u dečjem časopisu „Dečje iskre“,

Izlagao je na preko 40 zajedničkih izložbi u Kragujevcu, Skoplju, Zagrebu, Beogradu, Novom Sadu, Trebinju, Sarajevu, Nišu, Majdanpeku, i td. Imao do sada pet samostalnih izložbi  (Foča NM, Kragujevac Galerija MB, Beograd Cvjeta Zuzorić, Apatin Galerija Meander, Smederevska Plana Gradska galerija). Stažirao u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije u odeljenju Ujedinjenih nacija i kancelariji Uneska. Jedan od najmlađih oficira za vezu na Sastanku saveta ministara spoljnih poslova crnomorskog sliva (BSEC) u Beogradu od 09-13.12.2016.Trenutno zaposlen kao kustos Muzeja „21. oktobar“ u Kragujevcu.

Nikola Govedarica prestaviće se po prvi put likovnoj publici u Tivtu izložbom slika portreta i autoportreta u slikarskoj tehnici – dekolaž.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 + five =