Muzej i galerija Tivat – Otvaranje festivala fotografije „Tivat Photo Days“


Svečano otvaranje festivala fotografije „Tivat Photo Days“ će se održati u JU Muzej i galerija Tivat u petak, 05. aprila u 19:00 časova.

Nakon selekcije pristiglih radova na temu „Tranzicija“ najbolji rad će dobiti nagradu i priznanje na ovogodišnjem festivalu, a dodjeliće se i dvije diplome i nagrade za najbolji dokumentarni rad kao i nagrada publike. Sertifikat dobijaju svi autori koji su selektovani za ovogodišnji festival.

U okviru “Tivat Photo Days” biće organizovana panel diskusija nakon otvaranja festivala na temu koncept i fotografija.

U narednim danima festivala biće organizovana radionica za đecu na temu fotografija i ekologija.

Cilj festivala je edukacija i afirmacija crnogorskih fotografkinja i fotografa kao i svih ljubitelja fotografije, rad sa đecom i mladima i stvaranje kvalitetnih kulturno-umjetničkih sadržaja u predsezoni.

Osim izložbe radova koji su selektovani na konkursu, na festivalu će biti izloženi radovi crnogorskog umjetničkog fotografa Voja Radonjića. Otvaranje ove dvije izložbe će biti 05. aprila u 19:00 časova u prostorijama JU “Muzej i galerija Tivat”, radovi će biti izloženi narednih petnaest dana.

Selektor ovogodišnjeg festivala je fotograf Stevo Vasiljević. Na otvaranju če govoriti direktorica JU Muzej i galerija Tivat Danijela Đukić, a festival će otvoriti mr Ana Matić.

Organizator festivala je NVO “Fluid Drum” iz Tivta i JU “Muzej i galerija Tivat”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 − five =