Muzejski program neformalnog obrazovanja za đecu predškolskog uzrasta


U cilju povećanja učešća đece predškolskog uzrasta u muzejskim programima neformalnog obrazovanja, danas je u Gradskom muzeju potpisan Sporazum o saradnji između JU Muzeji i galerije Podgorice i JPU “Ljubica Popović”.

Sporazum su potpisali Vučić Ćetković, direktor JU Muzeji i galerije Podgorice i Vesna Nikolić, direktorka JPU “Ljubica Popović”.

Potpisivanjem Sporazuma đeca predškolskog uzrasta JPU „Ljubica Popović“ moći će da učestvuju u edukativnom projektu pod nazivom ”U carstvu muzeja”, koji muzej realizuje od oktobra 2021. godine. U sklopu projekta „U carstvu muzeja“ jednom sedmično za đecu se organizuju obilasci muzejskih postavki i tematskih izložbi, kao i likovne i druge edukativne radionice.

Projekt muzejske edukacije je do sada realizovan sa mališanima iz JPU “Đina Vrbica”, a nakon brojnih aktivnosti i dvogodišnje veoma uspješne realizacije stekli su se uslovi za nove sadržaje i proširenje programskog koncepta, te samim tim i za uključivanje većeg broja đece kroz saradnju sa JPU “Ljubica Popović”.

Rad sa đecom realizuje tim kustosa, pedagoga i edukatora, koji kroz zanimljiv i poučan program đecu upoznaju sa muzejskim eksponatima i univerzalnim vrijednostima baštine i umjetnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − 13 =