Muzički centar Crne Gore – Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra


Crnogorski simfonijski orkestar nastupiće pod dirigentskom upravom maestra Marka Korovića i uz solistu Žan-Pol Gaspariana, Stenvej i rezidencijalnog umjetnika fondacije “Singer-Polignac”, u Velikoj sali Muzičkog centra Crne Gore u petak, 3. marta, sa početkom u 20 sati.

Na programu će se naći izuzetno atraktivna djela:

– Drugi Klavirski koncert Rahmanjinova, ili Rah 2, jedno je od najpopularnijih djela klasične literature, koje je proslavilo autora.

Komponovan je u periodu od 1900. do 1901, a poznate teme iz ove kompozicije bile su inspiracija za nekoliko Sinatrinih pjesama i grupu Muse.

– Rapsodija u plavom Dž. Geršvina, napisana je 1924. godine u originalnoj verziji za klavir i džez orkestar, dok je orkestracija za klavir i simfonijski orkestar urađena mnogo kasnije. Smatra se jednom od najpopularnijih američkih kompozicija koja se može čuti i u Diznijevoj veziji crtanog filma “Fantazija 2000”.

– Danson broj 2 (napisan 1994), meksičkog kompozitora A. Markeza, inspiran je muzikom Kube i meksičke regije Verakruz. O popularnosti ovog djela govori podatak da ga nazivaju drugom himnom Meksika.

Karte se mogu kupiti na biletarnici MCCG radnim danima od 9 do 15h, kao i dva sata prije početka događaja.

Za rezervacije i sve dodatne informacije možete kontaktirati biletarnicu na broj 068 004 900.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 + eleven =