Muzički centar Crne Gore – Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra “Tchaikovsky eternus”


Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra “Tchaikovsky eternus” na kojem će se predstaviti kao solista talentovana pijanistkinja Vladana Perović, a pod dirigentskom upravom maestra Roberta Homena, održaće se u petak, 27. oktobra u Velikoj sali Muzičkog centra Crne Gore, sa početkom u 20 sati.

Na programu je Koncert za klavir i orkestar br.1 u b-molu, op. 23 i Simfonija br.5 u e- molu, op.64.

Cijena karte je 10e, dok je za đake i penzionere 7e. 

Za sve programe MCCG u oktobru odborava se popust od 50% na svaku ulaznicu koja je kupljena CKB VISA karticama. 

Vladana Perović (Podgorica, 1995) sa sedamnaest godina je upisala  Konzervatorijum „Santa Cecilia” u Rimu i završila osnovne i magistarske studije sa najvišim ocjenama i pohvalama u klasi profesora Rikarda Marinia. Trenutno je na specijalističkim studijama za izvođaštvo na Univerzitetu za muziku u Breši  (Italija) u klasi  profesora Andreasa Froliša.  

Od 2007. do 2012. godine sarađivala je sa eminentnim profesorom i pijanistom Aleksandrom Serdarom, a uporedo sa studijama na Konzervatorijumu usavršavala se na Internacionalnim akademijama u Rimu kod profesora Daniela Rivere i Konstantina Boginoa, čija je izuzetna ruska pijanistička škola imala veliki uticaj na njen razvoj. Godine 2018/2019 bila je polaznik Internacionalne Akademije u Splitu kod profesora Rubena Dalibaltayana.

Osvojila je veliki broj prvih i specijalnih nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima. Godine 2015, bila je finalista 6. ASEAN International Chopin Piano Competition u Kuala Lumpuru (Malezija) i dobitnik treće nagrade, dok je 2016. godine, bila finalista Malta International Piano Competition i dobitnik specijalne nagrade. Bila je finalista, dobitnik treće nagrade i specijalne nagrade ”Sergio Perticaroli”, koju dodjeljuje asocijacija ” Agimus”, na Pijanističkom takmičenju u Rimu 2019. godine.

Kao laureat takmičenja „Anemos” u Rimu 2009. godine  nagrađena je srebrnom medaljom Predsjednika Republike Italije.    

Godine 2008, kao jedan od pobjednika velikog internacionalnog takmičenja  „IBLA Grand Prize” u Raguzi, na Siciliji, učestvovala je na koncertu pobjednika u Carnegie Hall-u u Njujorku.

Kao solista i kamerni muzičar imala je veliki broj koncerata u Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Španiji, Portugalu, Njemačkoj, Rusiji i nastupala na brojnim  festivalima u zemlji (A Tempo, Kotor Art, Dani muzike, Espressivo, Grad Teatar Budva) i inostranstvu.

Nastupala je kao solista  sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom mladih iz Beograda, Simfonijskim orkestrom grada Kjođa (Italija), Simfonijskim orkestrom mladih iz Rima i Simfonijskim orkestrom Muzičke akademije sa Cetinja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × 1 =