Muzički centar Crne Gore – Promocija knjige “Narodno muzičko stvaralaštvo u Crmnici”


Promocija knjige “Narodno muzičko stvaralaštvo u Crmnici” autora dr Slobodana Jerkova, održaće se u četvrtak, 23. novembra u Multimedijalnoj sali Muzičkog centra Crne Gore, sa početkom u 19 sati.

O ovom etnomuzikološkom djelu na promociji govoriće, pored autora, akademik prof. dr Božidar Šekularac i muzikolog dr Jelena Jovanović- Nikolić. 

Ulaz je slobodan. 

Prof. dr Slobodan Jerkov diplomirao je i magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a zvanje doktora etnoloških nauka stekao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Dugi niz godina bavio se pedagoškim radom. Dobitnik je blizu trideset nagrada i priznanja. Kao urednik radio je u Domu omladine „Budo Tomović“, kao i na Radiju Crne Gore, gdje je priredio veliki broj autorskih emisija, a dugi niz godina bio je nadzornik za muzičku umjetnost u Zavodu za školstvo Crne Gore. Tokom svoje bogate karijere Jerkov je bio član odbora relevantnih naučnih i umjetničkih institucija, kao i član žirija na brojnim festivalima i takmičenjima. Autor je stručnih publikacija iz oblasti muzike (Muzičko nasljeđe Crne Gore i muzikalnost Crnogoraca, Crnogorske narodne pjesme, Narodne pjesme Muslimana u Crnoj Gori, Svadbene pjesme Spiča i dr.), potom udžbenika i priručnika, kao i niza radova objavljenih u časopisima i zbornicima sa naučnih skupova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two + seven =