Nagradno putovanje na Cetinje za pobjednike VII Pokrajinske smotre recitatora na crnogorskom jeziku


Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija” iz Lovćenca organizovalo je nagradno putovanje na Cetinje za pobjednike VII Pokrajinske smotre recitatora na crnogorskom jeziku, na kojoj su učestvovali učenici iz 16 osnovnih i srednjih škola sa teritorije AP Vojvodine.

Gosti Prijestonice Crne Gore su bili: Minja Periz i Vanja Červenjak učenici Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo” iz Vrbasa sa učiteljicama Slavicom Šestović i Vesnom Kostelac, učenica Natalija Kaluđerović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić” iz Lovćenca, Iva Drašković iz Gimnazije „Žarko Zrenjanin” iz Vrbasa i predstavnica žirija Jana Krivokapić iz Lovćenca, apsolvent Fakulteta za crnogorski jezik i književnost na Cetinju. Delegaciju je predvodio Nenad Stevović, publicista, istraživač i organizator crnogorske dijaspore.

Tokom trodnevnog boravka  gosti iz Vojvodine su pośetili Fakultet za crnogorski jezik i književnost, dvorac kralja Nikole, gradske muzeje, Njegošev mauzolej na Lovćenu, Ivanova korita i druge znamenitosti grada. Za njih je upriličen prijem u svečanoj sali prijestonice, a imali su i zapaženo gostovanje u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

02.07.2023.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × five =