„Process of living“

 

15. maj 2012.
Podgorica, Perjanički dom, 20h.

 

„Process of living“

 

U utorak, 15. maja sa početkom u 20 časova u Perjaničkom domu na Kruševcu biće prikazan rad umjetnika Srđana Ilinčića pod nazivom „Process of living“.

Srđan Ilinčić rođen je u Podgorici 1978. godine. Srednju umjetničku školu završio je na Cetinju 1997. godine. Osnovne i postdiplomske studije završio je u klasi profesora Dragana Karadžića na odsjeku za slikarstvo Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju. Od 2001. godine radi kao nastavnik stručno teorijske grupe predmeta u Srednjoj likovnoj školi „Petar Lubarda“ na Cetinju a u periodu od 2009. do 2011. obavljao je funkciju direktora ove obrazovne institicije. Do sada je izlagao na četiri samostalne i više kolektivnih izložbi.

O ovom projektu umjetnik je zapisao: “Rad koji će biti izložen u Perjaničkom domu na Kruševcu nosi ime „Process of living“. Čine ga četiri kolaža veličine 4,20 m x 1,75 m koji formiraju sobu. Ovi kolaži sačinjeni su od djelova slika koje sam stvarao u posljednjih deset godina a koje sam ritualno uništio. Zidovi sobe, table, razlikuju se po načinu rezanja odnosno cijepanja i slaganja segmenata od kojih se sastoje. Razlikuju se po gami i ritmovima. Svaki kolaž predstavlja jednu od faza ili stadijuma u razvoju ličnosti. Ovaj rad prati video, sa zadatkom da posmatrača dodatno uputi u „proces“. Prate ga zvukovi iz okruženja, ljudske životne sredine.“ Publika će „sobu“ moći da vidi samo dva sata – do 22 časa.