11. Festival mediteranskog teatra “Purgatorije” – Godišnji koncert KUD “BOKA”

 

Centar za kulturu Tivat

 

Koncert KUD BokaU srijedu 24.08.2016. godine u 21:00 sat na ljetnjoj pozornici u Tivtu, u okviru 11. Festivala mediteranskog teatra “Purgatorije” biće održan godišnji koncert KUD “BOKA” iz Tivta.

Kako umjetnički rukovodilac ansambla Vidak Božović ističe, bogat i raznovrstan folklorni program, narodne igre i pjesme, prikazaće domaćini – folklorni ansambl KUD-a “Boka” i gosti ANI “Jovan Dučić” iz Trebinja i KUD “Prosvjeta” iz Rudog.

KUD “Boka” je osnovano 1977.godine. U svom dosadašnjem radu bilo je jedan od oslonaca razvoja kulture u opštini a i šire. Društvo je aktivni učesnik gotovo svih kulturnih i turističkih aktivnosti u opštini.

U okviru svojih djelatnosti njeguje i razvija folklorno bogatstvo naroda Crne Gore i Balkana. Poseban akcenat u društvu je rad sa mladima te saradnja sa drugim društvima i udruženjima.

Društvo broji preko 100 aktivnih članova, posjeduje preko 20 kompleta različitih narodnih nošnji, a učestvovalo je na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu i prikazalo raznolikost i bogatstvo našeg folklornog nasleđa, te dobijalo prestižne nagrade.

Do sada društvo je nastupalo u Francuskoj, Poljskoj, Grčkoj, Češkoj, Slovačkoj, Ukrajini, Mađarskoj, Bugarskoj, Italiji, Turskoj, Španiji, Njemačkoj, Engleskoj, Austriji i svim republikama bivše Jugoslavije.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


thirteen − 8 =