48. Mokranjčevi dani – Nastup Crnogorskog horskog ansambla

 
 
 

Nakon koncerata u Bijelom Polju i Cetinju, Crnogorski horski ansambl će nastupiti na 48. Mokranjčevim danima u Negotinu, koji se ove godine održavaju od 12. do 20. septembra. Pored navedenog, u okviru Mokranjčevih dana biće održana i promocija, najnovijeg izdanja Muzičkog centra Crne Gore, knjige Muzička umjetnost akademika Dejana Despića.  Promocija knjige  će se održati u srijedu, 18. septembra u Mokranjčevoj rodnoj kući, a na njoj će govoriti dr Sonja Marinković, dr Branka Radović i Žarko Mirković.

Narednog dana, u četvrtak, 19. septembra u Domu kulture biće upriličen koncert povodom 200 godina od rođenja P. P. Njegoša. I na ovom koncertu Crnogorski horski  ansambl će predvoditi dirigenti:  Darinka Matić-Marović, Ilija Dapčević, Zoja Đurović, Aleksandra Knežević i Mihajlo Lazarević.

Na programu će biti djela savremenih kompozitora koja su inspirisana Njegoševim stihovima: Tužbalica – Dejana Despića, Počitajemi –  Vojina Komadine, Kletva – Aleksandra Perunovića, Testamenat – Rajka Maksimovića, Neka bude – Nine Perović  i Trenos – Žarka Mirkovića.  

Na koncertu Crnogorskog horskog ansambla će, pored instrumentalnog sastava, kao solisti nastupiti: sopranistkinja  Olivera Tičević, violinista Ols Cinco i violončelista Srđan Sretenović.

 
Crnogorski horski ansambl - 1