Bar – Predstavljanje turističkog vodiča i monografije Čudesna Crna Gora

 

Dvorac Petrovica u Baru 445

 
 

U organizaciji NU Moć znanja i JP Kulturni centar Bar, u utorak, 19. maja, sa početkom u 20 sati, u Dvorcu kralja Nikole u Baru biće predstavljeno, nakon 12 godina, novo i dopunjeno izdanje turističkog vodiča i monografije Čudesna Crna Gora, čiji je autor istraživač, svjetski putnik i publicista mr Trivo Zolak. Najatraktivnije fotografije za ovu zanimljivu i korisnu publikaciju uradio je pasionirani umjetnički fotograf Sergej Zabijako, poznat i kao autor portalaPromo Montenegro. Učesnici promocije su: novinar i književnik Milan Vujović, autor  Zolak, fotograf Zabijako, mlada pijanistkinja Dušanka Jaramaz i Mila Čordašević.

Riječ je o vodiču i svojevrsnoj monografiji u kojoj su predstavljeni svi važni resursi Crne Gore: njena najatraktivnija turistička ponuda, prirodne, kulturno-istorijske i etnološke vrijednosti, saobraćaj, graditeljstvo, ugostiteljska ponuda, kao i komplementarne usluge u turizmu. Na dopadljiv način opisana su sva značajna turistička mjesta, kao i pet crnogorskih nacionalnih parkova.

Knjiga Čudesna Crna Gora, osamnaesta po redu u stvaralačkom opusu  Triva Zolaka, objavljena je ove godine u izdanju NU Moć znanja iz Bara i IGP Pegaz iz Bijelog Polja i biće besplatno dostupna  i potpisana svim prisutnima.