Bar – Promocija knjige autora Vladislava Pavićevića

 

U četvrtak, 08. novembra, sa početkom u 19:00h, u Dvorcu kralja Nikole, Kulturni centar Bar organizuje promociju dvotomne knjige autora Vladislava Pavićevića naslovljene Sabrane pjesme I-IV.

Riječ je o najnovijem izdanju najproduktivnijeg pisca ne samo grada Bara, već i šire, koji je publikovao oko 70 knjiga za odrasle i za djecu različite žanrovske forme, počev od poezije, proze, drame i romana, preko aforizama i humoreski, do istoriografije i publicistike. Sabrane pjesme I-IV, objavljene ove godine u izdanju podgoričke kuće „Medeon“, namijenjene su odraslim čitaocima i sadrže izbor iz sedamnaest zbirki poezije, tri poeme, zbirke haiku poezije i zbirke kletvi, a u toku ovog mjeseca će se u štampi pojaviti i III tom Sabranih pjesama za djecu i mlade. Inače, vrijedi pomenuti da se ovih dana navršava 40 godina od publikovanja njegove prve pjesme „Pismo ocu“.

Poznati književni kritičar Gojko Antić, na kraju drugog toma knjige, između ostalog, zapisao je: „… Pavićević je znao, da ako se prikloni tom brđanskom načinu pjevanja neće biti zapažen. Zato je, poput Čehova, krenuo drugim putem i uspio da se potpuno iskaže i motivski i tematski…“

 Pored autora, na promociji učestvuju:  Perivoje Popović i Veselin Rakčević, književnici i publicisti iz Podgorice, Dragiša Simović, dramski umjetnik i Dušanka Jaramaz, učenica barske Škole za osnovno muzičko obrazovanje u klasi profesorke klavira Jelene Dobrković. Moderatorka programa je Mila Čordašević, profesorka književnosti i rukovoditeljka Narodne biblioteke i čitaonice u Baru.

 

Press JP Kulturni centar Bar