Bar – Promocija knjige “JA ili ja, ko sam ja?” dr Lazara Trifunovića

 

Bar - Dvorac kralja Nikole

 

 

Kulturni centar Bar i Izdavačka kuća Nova knjiga” najavljuju promociju knjige naslovljene JA ili ja, ko sam ja? jednog od najpoznatijih svjetskih homeopata dr LazaraTrifunovića

Autor knjige dr Lazar Trifunović će u nedjelju, 19.07.2015. godine, na platou ispred Dvorca kralja Nikole u Baru, sa početkom u 21:00 čas, sa publikom podijeliti svoja zapažanja o knjizi.

Dr Lazar Trifunović rođen je Novom Sadu, gdje je odrastao i završio Medicinski fakultet, a potom u  Londonu na Vestminster univerzitetu i Homeopatski fakultet. Nakon toga, završava i prvi stepen koledža za integrativnu psihosintezu Revižn u Londonu. Preko tri godine proveo je putujući i istražujući drugačije načine liječenja, ali i tragajući za srećom. Rezultat svih tih putovanja i otkrića do kojih je došao, opisao je u knjizi neuobičajenog naslova JA ili ja, ko sam ja?, koju je ove godine objavila podgorička Izdavačka kuća “Nova knjiga”.

Poslije završenih studija medicine, dr Lazar Trifunović je zapao u psihičku krizu, a kako bi sebi našao lijek krenuo je da putuje. Iz tih putovanja, u formi putopisne autobiografije, nastala je knjiga JA ili ja, ko sam ja?, koja donosi priču o dva autorova puta. Jedan put vodio  ga je širom planete: od zemalja Evrope, Azije, Afrike do Amerike, a drugi put vodio ga je na putovanje unutar samog sebe. Kako bi se oslobodio svih nemira, očaja, unutrašnjih previranja i neprijatnih osjećanja, iz Novog Sada se uputio u London. Međutim, u Londonu je samo na kratko osjetio olakšanje, pa su ubrzo uslijedila putovanja širom planete. No, sve to mu nije mnogo pomoglo, pa je shvatio da je jedini način da se oslobodi muka – da promijeni smjer svojih putovanja. Da, u potrazi za izgubljenim osmjehom, krene da putuje unutar sebe. Dr Trifunović navodi da je na tim putovanjima došao do zaključka da postoji put za koji nam ne treba pasoš, viza, novac, niti bilo šta drugo sem smjelosti. Smjelosti da se suočimo sa najcrnjim dijelovima naše ličnosti i promijenimo ih, jer ono što nosimo u sebi, bez obzira gdje pošli, zauvijek ostaje u nama.