Bar – Promocija knjige “Jer Bogovi su ljubili Svijet”

 

 

Promocija knjige “Jer Bogovi su ljubili Svijet”, u izdanju JP Kulturni centar Bar, autorke Olivere Kukić održaće se 28. septembra (petak), u 19 sati u Dvorcu kralja Nikole. Na književnoj večeri govoriće Ćazim Nikezić, direktor Kulturnog centra, recenzent Miroslav Jovanović Timotijev i autorka. Moderator večeri je Milica Vukmanović.

Izvod iz recenzije: “Poetesa Olivera Kukić je često ekspresivna, vrlo rijetko elegična, a ponekad i sakralna. U toj trigonometriji kruga najčešće je prisutna u realnosti života, u njegovom duhovnom bogatstvu i siromaštvu. Tada je njen jezik strasti i rezignacije u dosluhu sa vremenom, onim koje je prošlo, sa onim koji traje i sa onim koje će neumitno doći… Njeni unutrašnji uvidi obiluju snažnim stihom i nadahnuti su ljudskom hrabrošću pred samoćom i prolaznošću. Knjiga vodi čitaoca kroz kreaciju i iskustva autorke, a sama pjesnikinja imala je potrebu da prikaže i u isto vrijeme se uzidgne iznad blasfemije i licemjera ovog svijeta, da odgonetne i rastajni lične i kolektivne misterije. Na skalama ovih pjesničkih sinusoida svi ćemo pronaći mogućnost da upoznamo i promijenimo sebe.”

Olivera Kukić je i autorka knjiga poezije “Vječni Oganj” (2003), “Kad zatvorim oči”(2001), te koautor knjige “Čudesna moć žene – uspješne, značajne i zanimljive žene Crne Gore” (2004, 1999). Karijeru u oblasti komunikacija, od početnih do pozicija PR direktora i savjetnika, gradila je na Međunarodnom TV festivalu Bar, u McCann Erickson Public Relations Agency, KAP, SIPU International. Konsultant je za odnose sa javnostima.

“Ako makar jednog čitaoca ova knjiga nadahne da spozna Sopstvenu Tajnu koja vodi u ispunjeniji i kvalitetniji život, kao što sam ja u potpunosti otkrila moju kroz edukativni rad po konceptu Jasmine Kovačev i Studija za postizanje vrhunskih dostignuća Okrugla Duga, onda mogu reći srećna sam jer je oživotvorena energija ljubavi. Dobrošli na druženje”, autorka.