Bar – Promocija zbirke pjesama “Tajna polomljenih sitnica”

 

 

Stanka RadjenovicKulturni centar Bar organizuje u petak, 14. decembra sa početkom u 19:00h, u Dvorcu kralja Nikole, promociju zbirke pjesama „Tajna polomljenih sitnica“ Stanke Rađenović, autorke iz Budve.

Riječ je o najnovijoj pjesničkoj knjizi poetese snažnog umjetničkog senzibiliteta i ogoljenog, ali bogatog književnog izraza. Zbirka sadrži dorađene ranije napisane pjesme  i pjesme novijeg nastanka.  Publikovana je ove  godine u izdanju podgoričke izdavačke kuće „Gligorije Dijak“, a predgovor je napisao poznati pjesnik Mladen Lompar. Inače, po struci profesorka književnosti, Stanka Rađenović je još kao studentkinja objavila pjesničku zbirku „Nijemo govori ljubav“ (1998), a knjiga naslovljena „Pjesme“ (2003) ovjenčana je nagradom „Spasoje Pajo Blagojević“. Učesnica je brojnih domaćih i inostranih festivala poezije, na kojima je dobijala nagrade i priznanja, a neke pjesme su joj prevedene na slovenački i engleski jezik. Stihove objavljuje i u periodičnim publikacijama u zemlji i regionu.

Na promociji u Baru, o knjizi će, u ime izdavača, govoriti direktorka i glavna urednica Sonja Živaljević, a razgovor sa autorkom će moderirati književnica i glumica iz Budve Radmila Knežević. Književno veče će muzički oplemeniti Jana Vukosavović, učenica Muzičke škole „Petar II Petrović Njegoš“, a uvodničarka u program je Mila Čordašević, prof. književnosti.