Bečići – Izložba slika Dijane Lazović

 

Znak-hotela-Queen

 
 

U organizaciji NIP ART-PRESS iz Budve, u galeriji hotela „Queen of Montenegro“ u Bečićima, u petak 20. septembra u 20 sati, biće otvorena samostalna izložba slika, akademske slikarke DIJANE LAZOVIĆ iz Budve. Na svojoj drugoj izložbi, ona će se predstaviti sa 13 slika novijeg datuma većeg i srednjeg formata,  rađenih kombinovanom tehnikom i uljem na platnu.

Dijana Lazović je rođena 23. marta 1984. godine na Cetinju. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Milanu u Italiji, u klasi profesora Italo Bressan. Upisala je specijalizaciju na Akademiji likovnih umjetnosti u Rimu.

-U vrijeme kada se globalna likovna scena bavi apokaliptičnim idejama, a teoretičari umjetnosti najavljuju kraj umjetnosti, izrazito vitalistički koncept Dijane Lazović, nosi ideju svojevrsnog eskapizma, poziva na put dobra i pruža iskru nade i vjeru u bolju budućnost i za čovjeka i za umjetnost, kazala je o njenim slikama istoričarka umjetnosti Mirela Čormaković. Dijanine slike proizilaze iz dubokog ubjedjenja  da se umjetničkim tvorevinama može stvoriti, ili barem ukazati na jedan bolji svijet, estetski osmišljen  prostor dostojan čovjeka i njegovog ljudskog integriteta, kazala je pored ostalog Mirela Čormaković.

Samostalna izložba slika Dijane Lazović u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, biće otvorena do 5. oktobra.