Bečići – Izložba slika i Međunarodna likovna kolonija

 

Znak-hotela-Queen

 
 
 

U neđelju, 20. oktobra, u organizaciji NIP ART-PRESS iz Budve, u hotelu Queen of Montenegro u Bečićima, biće otvorena zajednička izložba slika, akademskih slikara Ivane i Boža Šekularca iz Beograda. Istog dana počeće sa radom tradicionalna deveta Međunarodna likovna kolonija.

Umjetniici Ivana i Božo Šekularac će se predstaviti sa 16 sika srednjeg i manjeg formata, rađenih u tehnici ulje na platnu.

Ivana Šekularac je završila Fakultet primijenjenih umjetnosti u Beogradu – smjer keramika. Do sada je imala više samostalnih i zajedničkih izložbi u zemlji i inosranstvu, a za svoj rad, dobitica je nagrade Fonda Ivan Tabaković za najbolje ostvarenje u oblasti keramike na petoj godini studija.

Božo Šekularac je diplomirao na Fakultetu likovih umjetnosti na Cetinju na odsjeku sikarstvo, u klasi profesora Branislava Sekulića. Do sada je  imao 22 samostalne i grupne izložbe u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je 5 nagrada iz domena likovne umjetnosti.

Ovaj umjetnički i bračni par će svoje radove izložiti krajem oktobra na Uzbekistanskom Bijenalu.

Izložbu Ivane i Boža Šekularac u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, u neđelju u 20h, otvoriće slikar Mišo Vemić iz Nikšića, a biće otvorena do 5. novembra.

 

U radu Međunarodne likovne kolonije, narednih deset dana, učestvovaće 9 renomiranih akademskih slikara iz Crne Gore, Srbije i Turske.

U predivnom ambijentu poznatog bečićkog hotela, stvaraće svoja djela; Vojo Tatar, Mišo Vemić i Nikola Radović iz Crne Gore, Jugoslav i Violeta Ocokoljić, Jelena Stošić i Sandra Stojanović iz Srbije i Fatma Elvin-Ozturk i Ethem Bajmak iz Turske, saopštio je u ime organizatora, novinar i pubicista Ranko Pavićević, ističući što je hotel  Queen of Montenegro u Bečićima postao omiljeno stjecište poznatih slikara iz  svijeta,  a likovne kolonije prepoznatljiv umjetnički brend, prepoznat u svijetu.

Zajednička izložba radova, učesnika Likovne kolonije, biće organizovana, 29. oktobra u 20 sati, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima.