Bečići – Izložba slika Peđe Rakićevića

 

Znak-hotela-Queen

 
 

U organizaciji NIP ART-PRESS iz Budve, u poneđeljak, 20. oktobra u 20 sati, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, biće otvorena samostalna izložba slika, akademskog slikara Peđe Rakićevića iz Kragujevca.

Umjetnik će se predstaviti sa 15 slika galerijskog formata, rađenih u tehnici ulje na platnu, a njegovu izložbu će otvoriti, novinar i publicista Ranko Pavićević iz Budve.

Peđa Rakićević je rođen 1972. godine u Prištini, gdje je završio Akademiju umjetnosti 1995. godine i magistrirao tri godine kasnije. Od 1999. godine,  provodi   12 godina u Americi, gdje je aktivno slikao, izlagao i specijalizirao grafički dizajn. Imao je brojne samostalne i kolektivne izložbe u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Poljskoj, Americi i drugim zemljama svijeta. Dobitnik je većeg broja nagrada za umjetničko stvaralaštvo, među kojima je i UNICEFOV-a nagrada za antiratnu tematiku.

Izložba akademskog slikara Peđe Rakićevića iz Kragujevca, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, biće otvorena do 1. novembra.