Bečići – Samostalna izložba Abaza Dizdarevića

 

Znak-hotela-Queen

 
 

U organizaciji NIP ART-PRESS iz Budve, u galeriji hotela „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, u srijedu 5. juna u 20 sati, biće otvorena samostalna izložba slika, crnogorskog umjetnika Abaza Dizdarevića iz Bijelog Polja. On će se predstaviti, sa 15 slika i crteža galerijskog formata, novijeg datuma, a izložbu će otvoriti, slikar i likovni kritičar Slobodan – Bobo Slovinić.

Abaz Dizdarević je završio Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju 2002, gdje je i magistrirao 2010. godine. Do sada je imao 13 samostalnih i 9 kolektivnih izložbi u Crnoj Gori, Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Makedoniji i Turskoj.

Globalno kompozicijsko ustrojstvo Dizdarevićevih likovnih radova je duboko promišljeno, analitički istraženo i sublimatorno ostvareno na visokom estetskom nivou. Svi primarni likovni postulati, sasvim ravnomjerno su  razvijeni i harmonično uskladjeni, istakao je u katalogu izložbe, slikar i likovni kritičar Slobodan – Bobo Slovinić. Kompoziciona  shematika je veoma prostudirana, vrlo izbalansirana i vješto uravnotežena, a neposredno je fundirana na značajnoj crtačkoj iskustvenosti, kazao je, pored ostalog Slovinić.

Samostalna izložba slika Abaza Dizdarevića u galeriji hotela „Queen“ u Bečićima, biće  otvorena, do 20. juna, saopštio je rukovodilac galerije Ranko Pavićević.

 

Rad 1 Abaza Dizdarevica