Bečići – Samostalna izložba slika makedonskog akademskog slikara Goceta Božurskog

 

Hotel Queen

 
 

U četvrtak, 4. aprila u 20 sati, u galeriji hotela „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, u organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, biće otvorena samostalna izložba slika, poznatog makedonskog akademskog slikara Goceta Božurskog iz Kumanova.

Božurski, koji je rukovodio mnogim institucijama kulture u Makedoniji, a sada je savjetnik u makedonskom Ministarstvu kulture,  ovoga puta će se predstaviti sa 15 radova galerijskog formata, novijeg datuma, rađenim u tehnici ulje na platnu.

Do sada je imao 30 samostalnih i veći broj kolektivnih izložbi u Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Italiji, Francuskoj, Rusiji, Sloveniji i Bugarskoj, a za svoje stvaralaštvo, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Njegove slike, nalaze se, kod velikog broja galeriista i kolekcionara u svijetu, a bavi se i likovnom kritikom, saopštio je u ime organizatora NIP ART-PRESS iz Budve, novinar i publicista Ranko Pavićević. 

Samostalnu izložbu slika, makedonskog akademskog slikara Goceta Božurskog u galeriji hotela „Queen“ u Bečićima, koja će trajati narednih 15 dana, otvoriće predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović