Bečići – Samostalna izložba slika Milana Bulatovića – Bulata

 

Becici - Hotel The Queen of Montenegro

 
 

U organizaciji Novinsko izdavačkog preduzeća (NIP) ART-PRESS iz Budve, u srijedu 16. aprila u 20 sati, u galeriji hotela „QUEEN of MONTENEGRO u Bečićima, biće otvorena samostalna izložba slika, MILANA BULATOVIĆA – BULATA iz Podgorice.

Umjetnik će se predstaviti sa 20 radova novijeg datuma, srednjeg i većeg formata, radjenih u tehnici ulje na platnu.

Bulatović je završio čuvenu Umjetničku školu u Herceg Novom i studirao Pedagošlu akademiju za likovno vaspitanje u Nikšiću. Slikarstvom se bavi 40 godina, a do sada je imao 20 samostalnih i veliki broj kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Poznati je likovni pedagog, koji je za svoj rad dobio brojne nagrade.

Govoreći o stvaralaštvu Milana Bulatovića, istoričarka umjetnosti Petrica Duletić, pored ostalog je kazala, da je ono nastalo iz dosluha umjetnika sa prirodom. Bulatović je uvijek otvoren prema predjelu-inspiraciji, pa se naslikani pejzaži dodirujući dušu, kolorišu njenim tajnama, kazala je ona.

Samostalnu izložbu  slika Milana Bulatovića – Bulata iz Podgorice, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, otvoriće rukovodilac galerije, novinar i publicista Ranko Pavićević iz Budve, a biće otvorena do 1. maja.