Bečići – Samostalna izložba slika Miodraga Pekića

 

Znak-hotela-Queen

 
 

U organizaciji novinsko izdavačkog preduzeća (NIP) ART-PRESS iz Budve, u četvrtak 1. maja u 20 sati, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, biće otvorena samostalna izložba slika, Miodraga Pekića, akademskog slikara iz Bara.

Ljubiteljima  likovne umjetnosti, Pekić će se predstaviti sa 15 crteža i slika većeg i srednjeg formata novijeg datuma, radjenih u tehnici ulje na platnu.

Miodrag Pekić je rodjen u Nikšiću 1961. godine, gdje je završio Filozofski fakultet, odsjek – likovno vaspitanje. Do sada je imao 12 samostalnih i više zajedničkih izložbi u zemlji i inostranstvu.

-„Svi Pekićevi radovi su u mediju štafelajnog slikarstva. Čak ga ni duži boravak  i rad u Parizu, nijesu pokolebali  da priče o ljudskom ili čovjekolikom u bićima koja slika, kaže mimo  arhaizirajućih znakova ekspresivnog i nadrealnog“, kazao je pored ostalog, govoreći o slikarstvu Miodraga Pekića, pisac Mladen Lompar.

Izložbu Miodraga Pekića u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, otvoriće mr Marijana Blečić,   a trajaće do 15. maja.