Bečići – Samostalna izložba slika Slobodana Boba Slovinića

 

Znak-hotela-Queen

 
 

U organizaciji Novinsko izdavačkog preduzeća (NIP) ART-PRESS iz Budve, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, u srijedu 27. novembra u 20 sati, biće otvorena samostalna izložba slika, poznatog crnogorskog slikara Slobodana Boba Slovinića.

Kako je u ime organizatora izložbe, saopštio novinar i publicista Ranko Pavićević, Slovinić će se predstaviiti sa 12 radova novijeg datuma u tehnici ulje na platnu, iz ciklusa Le Corps i Mare Montenegro.

Slobodan Slovinić je  do sada imao preko 50 samostalnih i oko  300 zajedničkih izložbi. Za svoj rad, dobitnik je brojnih nagada, medju kojima i državne – 13-to julske nagrade. Ima status istaknutog umjetnika Crne Gore.

Izložbu  slika Slobodana Boba Slovinića, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, otvoriće prof. dr Rade Ratković, a biće otvorena  do 21. decembra.

 

Slobodan Bobo SlovinicSlobodan Bobo Slovinić je rođen 1943. godine u Budvi. Diplomirao je 1966. godine na Akademiji za primenjene umetnosti u Beogradu, na odsjeku unutrašnje arhitekture, u klasi prof. Đorđa Krekića. Bio je na studijskim putovanjima: Grčka, Njemačka, Francuska, Italija, Irak, SSSR, Španija. Prvi put se predstavio 1961. na grupnoj izložbi u Umjetničkom paviljonu u Podgorici a prvu samostalnu izložbu priredio je 1965. u Modernoj galeriji u Podgorici. Do sada je imao preko 40 samostalnih i više od 300 grupnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je mnogobrojnih državnih i međunarodnih nagrada i priznanja. Istaknuti je kulturni stvaralac Crne Gore od 2010. Član je ULUCG-a i ULUPUCG-a od 1968.

1978. je izabran  za sekretara Odbora za likovne umjetnosti CANU.

1982/1983. je postao član “Maison des Artistes” u Parizu. Učestvovao je u radu više slikarskih kolonija. Kreirao je više od 400 projekata unutrašnjeg uređenja prostora i drugih projekata od kojih je većina realizovana. Bio je profesor na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici.

Objavio knjige: “Pariski zapisi” (1996); “Umjetničke zbirke Centra savremene umjetnosti Crne Gore” (2010); “Ars Libris 1999-2012”

(2013). Osim slikarstva i likovne kritike, bavi se enterijerom i dizajnom.

Stalno živi i stvara u Podgorici, a povremeno i u Budvi.

 

ZA VIŠE INFORMACIJA O CJELOKUPNOM STVARALAŠTVU
SLOBODANA BOBA SLOVINICA
KLIKNITE NA POČETNU STRANU NJEGOVE PREZENTACIJE

Pocetna strana prezentacije Boba Slovinica