Berane – Promocija CD-a „Cafe“

 

 

U četvrtak, 8. novembra sa početkom u 19 časova u Centru za kulturu Berane biće održana promocija CD-a „Cafe“ gitariste Srđana Bulatovića i flautiste Borisa Nikčevića. Ovo je prvo muzičko izdanje čiji je izdavač Centar savremene umjetnosti Crne Gore.

Publika će imati priliku da kroz neobične aranžmane za gitaru i flautu čuje kompozicije Mocarta, Ibera, Pjacole, Marčela, Molinija i Šuberta.

Srđan Bulatović  je diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića. Potom je završio specijalističke studije Gitare na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a magistrirao je i doktorirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Vere Ogrizović. Prvi je diplomirani gitarista i magistar gitare u Crnoj Gori.

Pored aktivnog bavljenja koncertnom djelatnošću kao solista, zajedno sa flamenko gitaristom Darkom Nikčevićem osnovao je duo gitara 1991. godine.

Osim klasičnih, preko ovog dueta upoznao je druge muzičke žanrove. Autor je knjige “Zbirka kompozicija i etida” za klasičnu gitaru te koautor, sa Darkom Nikčevićem, dva izdanja udžbenika “Gitara za početnike”.

Snimao je muzičke emisije, koncerte, spotove i sl. za radio i televiziju (RTV CG, RTS, HRT, TV SLO, TV Nil – Egipat, MTV – Mađarska, Radio Kopar…). Kao solista, objavio je CD-ove “Gitara”, “Live in Belgrade”, “Duo” , “Nostalgija”  i “Dodir Crne Gore”. Bavi se pedagoškim radom u muzičkoj školi “Vasa Pavić” i na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Boris Nikčević je započeo muzičko obrazovanje u privatnoj muzičkoj školi u Fontenay-le-Fleury (Francuska), u klasi prof. Kristin Godri. Po dolasku u Podgoricu 1986. godine završio je muzičku školu “Vasa Pavić”, u klasi flautiste prof. Mila Asića, a zatim je, 1989. upisao Muzičku akademiju u klasi prof. Miodraga Azanjca. Nakon Podgorice, Boris Nikčević se usavršavao na Konzervatorijumu u Versaju , u klasi prof. Žan Mišel Varaša, gdje je nakon četiri godine, stekao sertifikat višeg stepena. Tokom boravka u Francuskoj redovno je nastupao na koncertima kao solista, u kamernim ansamblima i kao orkestarski muzičar. Takođe, predano se bavio pedagoškim radom na Konzervatorijumima “Rachmaninov” u Parizu, “Claude Debussy” u Corbeil-Essonnes-u i muzičkim školama u Guyancourt-u i Plaisirsu. Učestvovao je na brojnim takmičenjima u Francuskoj i Crnoj Gori i osvojio veliki broj nagrada. Skoro dvije decenije bavi se pedagoškim radom u muzičkoj školi “Vasa Pavić”.