Bijenale crnogorskog teatra – Predstava “19. decembar – Dan poslije”

 

CNP - znak 150

 
 

U ponedjeljak 13. oktobra, u fabrici “19. decembar” u 20 sati, biće izvedena predstava “19. decembar – Dan poslije”, u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK), u okviru Selekcije Off Bijenala crnogorskog teatra. Predstavu je po tekstovima Vaska Raičevića, Stefana Boškovića i Dragane Tripković režirala Ana Vujošević. U predstavi igraju: Emir Ćatović, Nada Vukčević, Mišo Obradović, Aleksandar Radulović, Dejan Ivanić i Ana Vujošević.

“Ova predstava je najusmjerenija u cilju promovisanja mladih generacija glumaca i pisaca koji otkrivajući nove prostore za igru, otkrivaju i svoje dramske tekstove koji sa vještim glumcima tragaju izraze, teme i ideje o bezizlaznosti onih najsvetijih i najvažnijih pojmova: ljubavi, individualizmu, slobodi, nadi.

Ako ovakve predstave nastanu, bez obzira na pojedine nedostatke u rezultatu, mana im je ako ne postoje…ako ne traju. Čemu onda trud ka nezavisnoj sceni ako se ona ne održava, uprkos svakoj krizi? Zato dajem glas da ova predstava traje”, navodi se u obrazloženju selektorke Selekcije Off Lidije Dedović.