Bijenale crnogorskog teatra – predstava “Maćado”

 

 
 

“Maćado”

U utorak 9. oktobra, u okviru Bijenala crnogorskog teatra, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati, biće izvedena predstava „Maćado“ koju je po tekstu Gorana Ćetkovića režirao Slobodan Milatović. Predstava je nastala u produkciji OR, a biće izvedena u okviru Selekcije Off. U predstavi igraju: Srđan Grahovac, Dušan Kovačević i Slavko Kalezić.

Selektorka Selekcije Off Lidija Dedović navodi: „Novi tekst, nezavisna produkcija, poznata glumačka ekipa i reditelj donijeli su popularnost ovoj predstavi kao jednoj od najizvođenijih u sezoni, van institucionalnih okvira (tekst Goran Ćetković, režija Slobodan Milatović) . Mislim da nije lako i u teatru sa svim uslovima napraviti dobar teatar, teatar koji voli publika, a Maćado je jedan od primjera hemije koja se desi između publike i predstave, bez obzira na institucije ili njihove opozite. Šarmantnost glumačke igre i promocija novog teksta su jedni od važnijih razloga ZA Maćado.”

Goran Ćetković, autor drame „Maćado“ kaže: “Pozorišna predstava “Maćado – projekat održivog razvoja” je duhovita priča o prijateljstvu dvojice tridesetogodišnjaka koji na sve moguće načine pokušavaju optimistično zakamuflirati svoju lijenost. Oni po ko zna koji put žive novu ideju koja će im donijeti blagostanje. Ne osjećaju da se bave Sizifovim poslom, jer njihovo iskustvo nije da se vraćaju na početak sa teretom koji nijesu iznijeli na cilj, već, vjerujući u svoje potencijale, oni komforno i aktivno čekaju da se sljedeća ideja-projekat samoostvari… Maćado nije priča o uzaludnosti već naprotiv o nadi.”

Nakon izvođenja predstave, u pres sali Crnogorskog narodnog pozorišta biće organizovan okrugli sto medija i kritike.