Bogat prateći program Kotorskog festivala pozorišta za djecu

 

Kotorski estival pozorista za djecu logotip

 

Kotorski festival pozorišta za djecu je počeo sa zagrijavanjem za izdanje 2016! Uz bogatu glavnu selekciju, i ove godine biće pregršt programa, radionica i iznenađenja u sklopu pratećih aktivnosti tokom festivalskih dana, od 1. do 12. jula.

Marija Backović, urednica Pratećeg programa Kotorski festival pozorišta za djecu otkrila je da će na ovogodišnjoj likovnoj radionici učestvovati i Nataša Strugar, član Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore i organizacije Crnogorski suveniri.

Radionica Natase Strugar - 1Nataša izrađuje suvenire od prirodnih materijala – ručno oslikava kamen, a među materijalima koje koristi su takođe drvo, pijesak i akrilne boje. Interesantno je da ideju za rad Nataša dobija od oblika kamena koji nađe. Daje mu formu, a kamen naprosto oživi.

Ovom tehnikom četrdesetšestogodišnja Nataša Strugar se bavi od 1999. godine. Svoje radove izlagala je na sajmovima suvenira u Podgorici, Kotoru i Baru, a ovog ljeta svoje kreativne vještine prenijeće na svu djecu koja budu došla na Kotorski festival.

Radionica Natase Strugar - 2Prateći program Kotorskog festivala pozorišta za djecu, pored likovne radionice, čine i muzički, književni, edukativni, filmski i drugi programi, Scena za mlade – koja od ove godine funkcioniše kao svojevrstan podfestival Festivala, kao i OFF program.

Uskoro ćemo vam dati još inormacija o programima koji će ovog ljeta da pokrenu talas dječije kreativnosti u Kotoru.

Dobro došli na 24. izdanje Kotorskog festivala pozorišta za djecu!

 

Radionica Natase Strugar - 3