Bojan Rajević dobitnik “Vibove nagrade”

Aforističar sa Cetinja Bojan Rajević dobitnik je “Vibove nagrade” za satiru, koju dodeljuje list “Politika”, saopštio je 24. februara žiri.

Odluku o laureatu jednoglasno je doneo žiri u sastavu: književnik Ljubivoje Ršumović (predsednik), generalni direktor AD “Politika” Zefirino Grasi, urednik u “Politici” Petar Mićković, satiričar i predsednik Sekcije satiričara Udruženja književnika Srbije Dragutin Minić Karlo i satiričar i predsednik Skupštine fonda “Radoje Domanović” Aleksandar Čotrić.

Rajević je rođen 1988. godine na Cetinju, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju.

Prošle godine je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, na Odsjeku za srpski jezik i južnoslovenske književnosti.

Rajević aforizme objavljuje u “Politici”, “Novostima”, elektronskom satiričniku “Etna” iz Beograda i medijima u regionu.

Zastupljen je u više zbornika aforizama koji su objavljeni u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Dobitnik je nagrade za najbolje aforizme na prošlogodišnjem Crnogorskom festivalu humora i satire u Danilovgradu, a prethodne dve godine učestvovao je na Međunarodnom festivalu “Satira fest”, koji se održava u Beogradu.

U najužem izboru za nagradu bio je i Stanislav Tomić (26) iz Zvornika (Republika Srpska).

Nagrada se dodeljuje od 1995. godine, piscima do 35 godina, u znak sećanja na satiričara i novinara “Politike” Vladimira Bulatovića Viba (1931 – 1994).

“Vibova nagrada”, koja se sastoji iz povelje, plakete i novčanog iznosa, biće uručena dobitniku na svečanosti u zgradi “Politike”, 8. marta, na dan rođenja Vladimira Bulatovića Viba.

(Tanjug)