Budva – Književno veče Olje Knežević

 
 

JU Narodna biblioteka Budve organizuje književno veče Olje Knežević pod nazivom Pisanje i identitet, u subotu, 20. avusta na Trgu pjesnika u budvanskom Starom gradu.

Olja KnezevicO stvaranju, pisanju, identitetu i šta sve on jeste, o (do)zrelosti i svijesti  u ovom i drugačijem društvenom okruženju, o romanima, pričama i kolumnama Olje Knežević sa autorkom će razgovarati Stanka Stanojević, organizator književnog programa u budvanskoj biblioteci. Početak večeri je u 20 sati, a publika na Trgu pjesnika je svakako pozvana da svojim pitanjima upotpuni veče.

Olja Knežević je rođena u Podgorici, a školovala se u Sjedinjenim Američkim Državama, u Beogradu i Londonu. Radila je na Radio Brodu, u Danskom Savjetu za izbjeglice, u marketingu za Mark-Plan, te  u podgoričkoj gimnaziji predavala engleski jezik i knjižvnost.

U Londonu je objavila nekoliko priča na engleskom jeziku, a u Srbiji priču Izgoresmo! u zbirci SAGOREVANJE. Subotom se, u dodatku ART dnevnih novina Vijesti, javi pričama “Iz Londona, s ljubavlju”.

Milena & druge društvene reforme njen je prvi roman objavljen 2011, čije je prvo izdanje u Crnoj Gori rasprodato dvije nedjelje nakon objavljivanja. Drugo izdanje Milene, objavio je hrvatski PROFIL 2012-te u svojoj ediciji HIT roman, dok je treće  izdanje objavljeno je u Srbiji 2015-te.

Zbirku kolumni Olje Knežević, naziva Londonske priče juga, objavila je izdavačka kuća Daily Press, 2013.

Treća knjiga Olje Knežević, roman Gospođa Black  objavljen je u Crnoj Gori,  novembra 2015-te godine (Vijesti).

Danas živi na relaciji Zagreb – London i aktivno se bavi pisanjem.

 
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 − 5 =