Budva – Književno veče Veselina Rakčevića

 

 

U organizaciji  NIP ART PRESS iz Budve, u četvrtak 6. aprila 2017. godine, u 20 sati, u Press centru hotela TRE CANNE u Budvi, biće održano književno veče, poznatog crnogorskog  pisca  VESELINA  RAKČEVIĆA iz Podgorice.

O njegovom književnom djelu govoriće, književnik PERIVOJE POPOVIĆ i  novinar i publicista  RANKO  PAVIĆEVIĆ, dok će izvode iz Rakčevićeve poezije govoriti, glumica i književnica RADMILA KNEŽEVIĆ.

Književnim radom, Rakčević se bavi od gimnazijskih dana.  Objavio je knjige poezije: “Balada o suncu”, “Opasnosti sna”,  “Ognjišta na raskršću”,  “Ponoć na istoku”, “Skica za lični nekrolog”.  Obavio je i dokumentarni roman “Radun Živković-čovjek i junak”, dramu “Ljudi i psi” i  komediju “Mitingaši”.

Bavi se prevodilačkim radom  sa bugarskog jezika i preveo je 60 bugarskih pjesnika, dok je njegova knjiga “Ponoć na istoku”, prevedena na bugarski jezik. Član je Udruženja književnika Crne Gore i član Saveza novinara  Srbije i Crne Gore.

Dobitnik je brojnih novinarskih i književnih nagrada, medju kojima su: nagrada “Marko Miljanov”, “Vidovdanska povelja” prva nagrada na medjunarodnom festivalu poezije u Bugarskoj 2012. godine, kao i internacionalne nagrade “Penjo Penjev”, 2014. godine u Bugarskoj.

Rakčevićeva poezija, prevedena je na više svjetskih jezika, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven + 1 =