Budva – Međunarodna likovna kolonija

 

 
 

Hotel “Aleksandar” – Međunarodna likovna kolonija

 

U hotelu „Alakasandar“ u Budvi, u ponedjeljak 1. oktobra 2012. godine, počeće sa radom, Medjunarodna likovna kolonija, koja će okupiti, 10 renomiranih akademskih slikara, iz Crne Gore, Srbije i Makedonije.

Organizator ove kulturne manifestacije je, NIP ART-PRESS iz Budve, a domaćin, Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera.

Tokom narednih deset dana, u predivnom ambijentu, u svojevrsnom, najvećem ateljeu u regionu, umjetnička djela će stvarati: Mišo Vemić, Vesna Sušić i Miki Radulović iz Nikšića, Olga Djordjević iz Niša, Goce Božurski iz Skoplja, Vladan Terzić iz Užica, Nevena Prijić iz Beograda,  Nikola Radović iz Podgorice, Viktor Randjelović iz Leskovca i Radun Marsenić iz Mojkovca, saopštio je u ime organizatora Likovne kolonije, novinar i publicista Ranko Pavićević iz Budve.

-Drago mi je, što sa HG Budvanska riivijera, nastavljamo plodnu saradnju na ovom polju, već treću godinu za redom, jer je očito prepoznat značaj ovog kulturnog projekta i njegova odlična veza sa turizmom na Budvanskoj rivijeri, kazao je Pavićević. On je istakao, da su obezbijedjeni maksimalni uslovi za boravak, rad i druženje umjetnika, što će, sigurno rezultirati, vrijednim ostvarenjima, koja će ljubitelji umjetnosti moći da vide, 10. oktobra u 20 sati u hotelu „Aleksandar“ u Budvi.