Budva – Poetsko-prozno veče Ljubice Petrović

 

Moderna galerija Budva 445

 
 
 

Poetsko-prozno veče Ljubice Petrović pod nazivom “Kad te opet sretnem, ponesi osmijeh” biće upriličeno u subotu, 21. septembra u 19h na trgu ispred budvanske Moderne galerije u Starom gradu u organizaciji JU “Muzeji, galerija i biblioteka”. U programu predstavljanja stvaralaštva, osim spisateljice, učestvuje glumica i pjesnikinja Radmila Knežević i učenici Škole za Osnovno muzičko obrazovanje u Budvi koji će gitarskim repertoarom pratiti kazivanja odabranih stihova iz još neobjavljenog stvaralaštva Ljubice Petrović. Moderator večeri je Stanka Rađenović.

LJUBICA PETROVIĆ je rođena u Titogradu. Po zanimanju je diplomirana ekonomistica. Piše kratke priče i poeziju koja je sabrana u četiri zbirke, a koje očekuje objavljivanje: “SREĆNA LUKA – Kosorski motivi”, “OSMIJEH “, “BUĐENJE” i “KRIK”.  Poezija joj je pojedinačno objavljivana u međunarodnim zbirkama poezije pjesnika sa Ex YU prostora, Balkana i šire, među kojima su: “More na dlanu“ 2012. i 2013. godine, potom  “Valentinovo 2013” u izdanju Kulture Snova iz Zagreba. Kao spisateljica kratkih priča bila je zapažena i na međunarodnom festivalu „Odakle zovem“ koji organizuje knjižara Karver u Podgorici, a njena priča “BABA MAŚA ili ŚJEVER JE KRIV ZA SVE” štampana je u knjizi  “IZVAN KORIDORA, VRANAC – NAJBOLJA KRATKA PRIČA 2011”.

Poeziju objavljuje u brojnim elektronskim časopisima i na  veb portalima. Bila je polufinalistkinja drugog međunarodnog natječaja “Mili Dueli” 2013. u organizaciji “Poezije godine”, na kome je učestvovalo više od 200 pjesnika.

Živi u Podgorici.