Budva – Predstavljenje knjige Zorice Joksimović “Od vode i kamena do priče i pričanja-po motivima budvanskih legendi“

 

Moderna galerija Budva

 

 

U četvrtak 03.septembra 2015. godine, sa početkom u 20h u Modernoj galeriji u Budvi biće održano predstavljenje knjige autorke Zorice Joksimović. Knjiga nosi naziv „Od vode i kamena do priče i pričanja-po motivima budvanskih legendi“ i čine je četrnaest priča po motivima budvanskih legendi.

Zorica Joksimović rođena je u Ivangradu 1963. godine. U periodu đačkih dana, kao članica gimnazijskog Književnog kluba „Vukajlo Kukalj” pisala je poeziju. Njene pjesme objavljivane u časopisima Tokovi i Sloboda, a 1980. god. literarnim radovima predstavljala svoj grad i Republiku na pjesničkoj smotri „Majski susreti mladih pjesnika Jugoslavije” u Kikindi.

Završila komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Radila kao jedan od prvih novinara-saradnika Radio Budve, a 1990. bila u uredništvu časopisa Krug koji je u Crnoj Gori bio prvi privatni kulturnoinformativni magazin. Objavljeni su njeni razgovori u formi intervjua sa Milošem Šobajićem, Izetom Sarajlićem, Matijom Bećković, Miloradom Ekmečićem, Velimirom Trnskim i dr.

Napisala prikaze knjiga: Utočite duše, pjesnikinje Gordane Sarić, Ne tražim da znaš, Radmile Knežević, Čudesna moć žene, Triva Zolaka, kao i prikaz knjige poezije Stanke Rađenović.

Živi, radi i bavi se pedagoškim radom u Budvi već  25 godina.

Istorijsku građu za knjigu priredio je Goran Bubanja, a recezent je  Mr Božena Jelušić. Moderator će biti Stanka Rađenović Stanojević.

Na promociji će nastupiti ženska vokalna grupa „Harmonija“.