Budva – Samostalna izložba akademskog vajara Elvira Adrovića

 

Rad Elvira Adrovica

 
 
 

Samostalna izložba akademskog vajara Elvira Adrovića, u organizaciji NVO „Agora“ i JU “Muzeji, galerija i biblioteka”, biće svečano otvorena 9. avgusta 2013. u 21h.

U budvanskoj Modernoj galeriji autor  će predstaviti  skulpture, reljefe i crteže iz ciklusa „NA DNU“ a dio postavke će, već krajem avgusta, postaviti u more na 3-5 metara dubine i tako prirediti, sva je prilika, prvu  podvodnu izložbu na Mediteranu.

“Centar Adrovićevog likovnog poimanja je čovjek, a promišljanje o esencijalnim pitanjima života  dovodi ga do problematizovanja fenomena ljudske slobode, odnosno “ne-slobode“, fizičke i duhovne. Zamišljeno i željeno vizuelizira kroz punu skulpturu, reljef i crtež, simbolično nazivajući izložbu „Na dnu“. Na dnu individualnog i kolektivnog bića, na dnu civilizacijskog ponora, ali sa svakog dna postoji samo jedan put i on vodi prema gore, prema izlazu i svjetlosti”- ističe istoričarka umjetnosti Mirela Čormaković u katalogu izložbe.

Elvir Adrović rođen je 5.7.1974. u Ivangradu. Diplomirao je vajarstvo na Cetinju, u klasi prof. Pavla Pejovića, 2008. godine kada je i dobio godišnju nagradu za skulpturu Fakulteta likovnih umjetnosti.
Učestvovao na više grupnih izložbi.
Živi i stvara u Budvi.

 

                                                                                  JU “Muzeji, galerija i biblioteka”
NVO „Agora“