Budva – Samostalna izložba Branka Vukića

 

 
 

Samostalna izložba Branka Vukića

 

U subotu 1.septembra 2012.godine u 20h u budvanskoj Modernoj galeriji svečano će biti otvorena izložba Branka Vukića, likovnog umjetnika iz Bara.

Branko Vukić (rođ.1938) završio je 1966.godine Umjetničku školu -slikarski odsjek- u Herceg Novom, a 1973.godine Pedagošku akademiju u Nikšiću. Studijski je boravio u Lenjingradu 1991.godine. Dobitnik je Nagrade Oslobođenja grada Bara 1994.godine, a 2001.godine Nagrade Saveza likovnih pedagoga Jugoslavije za dugogodišnje unapređivanje likovne kulture u Jugoslaviji.

U tekstu za katalog istoričar umjetnosti Lucija Jelušić Đurašković zapisuje: ”Slikarski rukopis Branka Vukića predočava posmatraču jedan osoben, samosvojan koloplet lirske poetike sa jedne strane, i sa druge, nadrealnih vizija na granici sa apstrakcijom koje osebujnom imaginacijom čine jedinstvo pluralizma svetova u kojima egzistiraju različiti arhetipski simboli. Simboli u simbolu, jednom od najsloženijih simbola mediteranske flore, u MASLINI.”

Izložbu će svečano otvoriti prof.dr Siniša Jelušić.

Postavku će činiti oko trideset likovnih radova u tehinici ulja i pastela.

Izložbu Branka Vukića u prostoru Moderne galerije u budvanskom Starom gradu posjetioci mogu da vide do do 15.septembra tekuće godine.