Budva – Vajarska kolonija

 

Slovenska plaza 445

 
 

U organizaciji Novinsko izdavačkog preduzeća (NIP) ART-PRESS iz Budve i Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera, u utorak, 20. maja, u Turističkom naselju (TN) Slovenska plaža u Budvi, počeće sa radom Vajarska kolonija.

– U koloniji će narednih mjesec dana,  stvarati svoje skulpture, poznati crnogorski akademski vajari Rajko Sušić i Marko Petrović-Njegoš iz Nikšića.  Riječ je o izradi i postavljanju prostornih skulptura u kamenu i metalu većih dimenzija sa motivima Mediterana, koje će kada budu završene, trajno krasiti, predivne prostore  poznatog Turističkog naselja Slovenska plaža  u Budvi, kazao je, projekt menadžer ove kulturne i turističke manifestacije, novinar i publicista Ranko Pavićević iz Budve. On je izrazio radovanje, što će, zahaljujući razumijevaju i poštovanju umjetnosti od strane HG Budvanska rivijera, Budva na početku ovogodišnje turističke sezone, biti domaćin značajne kulturne manifestacije.

Rajko SušićRajko Sušić je diplomirao vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju, u klasi profesora Pavla Pejovića 1997. godine, gdje je i magistrirao. Dobitnik je nekoliko značajnih nagrada za skulpturu, a do sada je imao 27. samostalnih i zajedničkih izložbi u Crnoj Gori, Srbiji, Švajcarskoj i Norveškoj.

Marko Petrovic NjegosMarko Petrović – Njegoš je diplomirao na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, odsjek vajarstvo u klasi profesora Predraga Milačića, a član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore (ULUCG) od 2010. godine.

Dobitnik je nagrade za skulpturu, na 44-tom Hercegnovskom zimskom salonu 2011. godine.

Izlagao je na 19 samostalnih i grupnih izložbi skulptura, u Crnoj Gori, Srbiji i Albaniji.