Centar savremene umjetnosti Crne Gore – Izložba radova Bojane Bogavac

 

 

U četvrtak, 6. aprila 2017. godine, sa početkom u 20 časova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u galeriji „Perjanički dom“ biće otvorena izložba radova Bojane Bogavac pod nazivom „Doživljaji 2“.

Bojana Bogavac je rođena 1986. godine. Diplomirala je na specijalističkim studijama grafičkog dizajna na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, mentor: Mile Grozdanić. Nagrađena je Godišnjom nagradom za slobodni crtež 2006/2007. godine kao i Nagradom za izradu idejnog rješenja web stranice Akademije likovnih umjetnosti na Cetinju.

Kao grafički dizajner i ilustrator angažovana je na poslovima grafike knjige i ilustracije u Zavodu za udžbenike Podgorice od 2010. godine.

Izlagala je samostalno u Tivtu, Podgorici, Novom Sadu, Zagrebu, Kraljevu, Beogradu i Berlinu kao i na grupnim izložbama u Crnoj Gori, Italiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

U uvodnom tekstu kataloga istoričarka umjetnosti Milica Bezmarević je, između ostalog, zapisala: „Krećući se u proširenom polju likovne umjetnosti, u kom se suptilno prepliću različita iskustva grafičkog dizajna, ilustracije i crteža, Bojana Bogavac je svoj stvaralački diskurs izgradila na uzajmnim odnosima svih tih usvojenih elemenata, baveći se pitanjima identiteta, otuđenosti, usamljenosti, međuljudskih odnosa, ličnih sloboda… Aktuelni život svakodnevice, zadojen nepreglednim brojem najrazličitijih informacija, komunikacija, dešavanja, nagomilanih u našoj svijesti i ličnom prostoru, postaje sve više jedno nepodnošljivo stanje strahovite zasićenosti, zagušenosti, koja, paradoksalno, rađa užasavajući osjećaj ispraznosti i usamljenosti”.

Izložbu u galeriji „Perjanički dom“ će otvoriti Milica Bezmarević, istoričarka umjetnosti.

 

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE NA KATALOG

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


thirteen − six =