Centar za kulturu Tivat – Najava programa za petak 09. decembar 2016.godine

 

 

Istaknuti umjetnik  Zijah A. Sokolović gostuje sa svojom predstavom “Međuigre 0-24” u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat u petak 09.12. 2016. godine, u 20:00h.

 

 

Zijah  Sokolović, jedan od najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije, ovaj puta u ulozi izvođača, reditelja i dramaturga  na književno kritično satirični način komentarisaće političke događaje i društvena stanja.

„Moj kabare, “Međuigre 0-24”, želi dodirnuti besmislenost i manjak logike čitavog ljudskog djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti. Cervantesove “međuigre” su bile male kratke predstave u pauzama između činova dugih i velikih predstava kao odmor za gledatelje. “Međuigre 0-24” su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikiv životnih obveza. “Međuigre 0-24” su sastavljene od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu kabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave.  Osnovna ideja „Međuigri 0-24“, u galopu civilizacije i poplave kapitalizma, je da čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva koja mu donose smirenje i duševni mir. Sad nije vrijeme….sad nije vrijeme……sad je kasno!”

Zijah A. Sokolović

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four + two =