Cetinje – Projekat “Uključi se!”

 

Crnogorska galerija Miodrag Dado Djuric

 
 

U srijedu, 11.03.2015. godine, 17h, u Crnogorskoj galeriji umjetnosti Miodrag Dado Đurić, biće upriličen događaj pod nazivom Uključi se!

 

Projekat Ukljuci seProjekat je realizovan na inicijativu Narodnog muzeja Crne Gore, a u saradnji sa Udruženjem studenata akademija sa Cetinja u cilju uspostavljanja dijaloga između muzeja i studenata i uključivanja u donošenje odluka u vezi sa aktivnostima i programima muzeja. Inicijativa je krenula od Umjetničkog muzeja, a plan je da se saradnja proširi i na ostale radne jedinice Narodnog muzeja Crne Gore.

U okviru projekta biće postavljena izložba umjetničkih radova studenata Fakulteta likovnih umjetnosti, na čijem otvaranju će svirati studenti Muzičke akademije, a u toku večeri biće puštene i dvije radio reklame koje su za Umjetnički muzej napravili studenti Fakulteta dramskih umjetnosti, odsjek za radio produkciju.

KulturtregerZa 12.03. 2015. u 12 h zakazana je panel diskusija na temu Uključi se u rad muzeja na kojoj će učestvovati studenti i zaposleni u Narodnom muzeju Crne Gore a otvoriće se pitanja saradnje, pospješivanja i unaprijeđenja aktivnosti Narodnog muzeja Crne Gore i formiranja neformalne grupe studenata kao savjetodavnog tijela koje će, zajedno sa muzejskim profesionalcima osmišljavati buduće projekte.

Partneri na ovom projektu su i Britanski savjet Podgorica, UCL, Baština bez granica (HwB, London).

Izložba studentskih radova biće otvorena za posjetioce do 26.03.2014.

Ulaz slobodan.

Radno vrijeme galerije: od 10h do 17h.