CNP – Koncert francuske grupe Brižit

 

CNP - znak 150

 
 

U nedjelju 20. marta, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati, biće održan koncert francuske grupe Brižit, kojim će biti otvoreni Dani frankofonije. CNP ovaj koncert organizuje u saradnji sa Francuskim institutom.

Grupa Brižit, koju čine Oreli Sada (Aurelie Saada) i Silvi Oaro (Sylvie Hoarau), izvode pop muziku inspirisanu sedamdesetim godinama. Duo je oformljen 2008. godine i počinje sa nastupima 2009. Uspon doživljavaju 2012. kada dobijaju nagradu za muziku za scenski nastup. Nakon albuma obrade « Encore en 2012 », duo izdaje svoj prvi autorski album « A bouche que veux-tu – „Sve što poželiš” u novembru 2014. Cijeli posljednji album su komponovale i napisale Oreli i Silvi u toku svoje turneje koja je trajala 250 dana , u Francuskoj i u inostranstvu.

Svojim platinastim diskom „Sve što poželiš” grupa Brižit je potvrdila svoje umjetničko mjesto na francuskoj sceni. U ovu avanturu u znaku blizanačke veze, ovaj duo nas uvodi u senzualni disko vrtlog, miješajući lepršave harmonije i kompozicije pune ritma.