CNP – nastup hora “Viva Vox”

 

15. februar 2012.
Podgorica, CNP, 18h.

 

Hor “Viva Vox”

 

U srijedu, 15. februara, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 18 časova, nastupiće hor  „Viva Vox“  (dirigentkinja  Jasmina Lorin).

            Viva Vox postoji već šest godina, i za to vrijeme uspio je da definiše svoj prepoznatljiv muzički stil. Hor  izvodi pjesme iz svijeta pop-rock muzike pokazujući da je ljudski glas najsvestraniji i najmoćniji instrument koji postoji, bez bilo kakve instrumentalne pratnje, imitirajući glasovima gitare, klavijature, trube.. Posebnu atrakciju predstavlja njihov bitbokser, koji samo svojim glasom proizvodi sve zvuke bubnjeva i perkusija. Po objavljivanju snimaka sa Velikog proljećnog koncerta  iz 2011. godine u Domu omladine  Beograda, na njihovom You Tube kanalu za samo nedjelju dana zabilježeno je preko milion pregleda. Najveću popularnost stekli su u Sjevernoj Americi, Poljskoj, Njemačkoj a u Srbiji iz dana u dan stiču sve veću podršku. Obrada pjesme „Du hast“ grupe Ramštajn donijela je Viva Vox-u prepoznatljivost koja je nesvakidašnja u svijetu horske muzike.

Ovim koncertom Ambasada Republike Srbije obilježava Dan državnosti Republike Srbije u saradnji sa Crnogorskim narodnim pozorištem.