CNP – Predstava „Povratak“

 

CNP - znak 150

 

 

U poneđeljak 25. januara 2016.godine na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati, biće izvedena predstava „Povratak“ po tekstu Harolda Pintera, u režiji i adaptaciji Mirka Radonjića.

„Povratak” je gorka komedija u kojoj Pinter formuliše čitav niz pitanja o nama, našim domovima i porijeklu, tome što nosimo sa sobom, a od čega bježimo. Preispitujući „moral” unutar porodičnog života, pisac raščlanjuje i razbija naše zablude vezane za „dom”. Prvo izvođenje ovog komada u Crnoj Gori donosi prijevod i adaptaciju na crnogorski jezik koji, prateći kolorit Pinterovog brutalnog koknija, radnju iz predgrađa Istočnog Londona smještaju sasvim jasno u domaća, jednako brutalna predgrađa, pokazujući da je apsurd šezdesetih godina prošlog vijeka u međuvremenu postao naša realnost.

Tekst je prevela Jasna Bulatović, scenografiju i dizajn svjetla potpisuje reditelj, dramaturškinja je Stela Mišković, kostimografkinja Lina Leković.

U predstavi igraju: Dragan Račić, Petar Novaković, Momo Pićurić, Aleksandar Radulović, Aleksandar Gavranić i Karmen Bardak.

 

Predstava Povratak - 1